Liderii PNL Hunedoara intră în autoizolare la domiciliu

Home Politică Liderii PNL Hunedoara intră în autoizolare la domiciliu
Liderii PNL Hunedoara intră în autoizolare la domiciliu

Depistarea pozitivă pentru COVID-19 a senatorului PNL de Constanța, Vergil Chițac a condus deja la intrarea în autoizolare a întregului Birou Politic Național al PNL, din care fac parte și majoritatea membrilor Guvernului dar și mulți dintre parlamentarii acestei formațiuni politice.

Senatorul Vergil Chițac a participat la finalul săptămânii trecute la ședința de Birou Politic Național în care au fost validate candidaturile PNL pentru Consiliile județene și pentru primarii marilor orașe. Toți cei care au participat la acest eveniment politic au primit recomandarea de a se izola la domiciliu.

Printre cei vizați, care deja au luat măsură izolării la domiciliu se numără și primvicepreședintele PNL Hunedoara, Adrian Nicolae David, dar și primarul municipiului Deva, Florin Oancea. Informația a fost oficial confirmată de Primăria municipiului Deva. ”În urma participării la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de luni, 9 martie a.c. unde a fost prezent şi senatorul Vergil Chiţac, depistat pozitiv la testul pentru infecţia cu virusul COVID-19, Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, precum şi Administratorul Public al Municipiului Deva, Adrian Nicolae David, vor intra în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile. Ambii vor fi testaţi pentru depistarea unei posibile infecţii cu virusul COVID-19. În perioada de 14 zile, primarul Nicolae-Florin Oancea a delegat atribuţiile celor doi viceprimari ai municipiului Deva: Ovidiu Moş, respectiv Ferdinand Zoltan Pogocsan”, se arată în comunicatul Primăriei municipiului Deva.

De asemenea, dinspre PNL Hunedoara a fost transmisă informația că și alți lideri ai acestei organizații politice, de la președintele Lucian Heiuș și până la senatorul Carmen Hărău și secretarul de stat Vetuța Stănescu până la primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, urmează să intre în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

”Nu am avut contact direct cu domnul Chitac și nu prezint simptome specifice, dar procedura este obligatorie. Voi fi testat pentru depistarea unei posibile infecţii cu virusul COVID-19, cel mai curând posibil. Vă încurajez să renunțați la orice activitate care nu este de mare importanță și să stați cât mai mult timp în casă, pentru a reuși să oprim acest virus. Doamne ajută!”, a spus Adrian Nicolae David, primvicepreședintele PNL Hunedoara.