Măsuri de urgență la Spitalul Municipal Vulcan după confirmarea unui caz de coronavirus

Home Stiri la zi Măsuri de urgență la Spitalul Municipal Vulcan după confirmarea unui caz de coronavirus
Măsuri de urgență la Spitalul Municipal Vulcan după confirmarea unui caz de coronavirus

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a fost convocat vineri, 13 martie 2020 și la Vulcan de către primarul Gheorghe Ile, în contextul gestionării situației pandemice cu CoVid-19.

În cadrul CLSU Vulcan, managerul spitalului municipal Vulcan dr. Cătălin Popa – a prezentat situația la zi, cu precizarea că la Vulcan este confirmat 1 caz de infectare cu CoVid-19.

”Situația specială care din păcate afectează efectivul personalului medical din cadrul secției de Paliative și pacienții internați în această secție, creată de pacienta infectată cu CoVid-19, trimisă de la SU Petroșani, la secția de paliative Vulcan, în data de 10 martie, a condus la izolarea a 10 persoane din cadrul personalului medical al secției, care așteaptă rezultatele analizelor”, a declarat dr. Cătălin Popa.

Dată fiind situația menționată, la nivelkul unității spitalicești au fost luate mai multe măsuri de protecție după cum urmează:

  • Reducerea personalului medical ca urmare a izolării celor ce sunt în acest moment contacți direcți cu persoana infectată, afectează activitatea serviciilor medicale.
  • Întregul personal medical care este activ în cadrul spitalului și ambulatoriului de specialitate, monitorizează neîntrerupt situația, pentru prevenirea infectării.
  • Pentru procedura de izolare a suspecților infectați cu CoVid-19, s-au creat 10 paturi în jumătate din clădirea secției de Boli Infecțioase.
  • Sunt luate măsuri riguroase pentru reducerea traficului de persoane în incinta spitalului și în ambulatoriu.
  • S-a dispus măsura reducerii numărului de pacienți în sălile de așteptare la medicii de familie, la doar 2 pacienți, pentru evitarea unor potențiale transmiteri a virusului.

CLSU Vulcan a fost asigurat că deocamdată sunt asigurate toate materialele medicale necesare situației prezente. Cu toate acestea managerul spitalului, a atenționat membrii Comitetului asupra faptului că posibilitatea aprovizionării cu anumite produse medicale a scăzut foarte mult și că prețurile la care acestea pot fi achiziționate a crescut în unele cazuri foarte mult, ceea ce conduce la creșterea cheltuielilor spitalului mult peste prevederile bugetare,

Primăria este pregătită să acorde sprijin alimentar celor ce sunt în izolare. Primarul Gheorghe Ile a făcut un apel la toți membrii Comitetului Local pentru situații de Urgență, pentru o cât mai bună comunicare și conlucrare în această perioadă.