Șase cazuri noi de infectare cu coronavirus în Valea Jiului

Home Stiri la zi Șase cazuri noi de infectare cu coronavirus în Valea Jiului
Șase cazuri noi de infectare cu coronavirus în Valea Jiului

Așa cum era de anticipat, riscul privind apariția de noi cazuri de infectare cu coronavirus în Valea Jiului, ca urmare a încălcării regulilor de autoizolare la domiciliu ale pacientei de 26 de ani din Petroșani care s-a internat la Spitalul de Urgență din Petroșani fără a informa medicii asupra faptului că a revenit dintr-o zonă de risc din Italia și că se afla în izolare la domiciliu, s-a confirmat.

Alte 6 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate în cursul zilei de 12 martie 2020 de testele la care au fost supuse persoanele cu care femeia de 26 de ani din Petroșani a intrat în contact. Este vorba despre 3 cadre medicale de la Spitalul de Urgență din Petroșani și de alte 3 paciente cu care aceasta a luat contact după internarea în Spital. Potrivit datelor oficiale este vorba despre 6 femei, cu vârsta cuprinsă între 45 și 74 de ani.

Nu mai puțin de 64 de persoane au fost testate pentru COVID – 19, după ce s-a confirmat prezența virusului la femeia de 26 de ani venită din Italia. Cei mai mulți sunt din Valea Jiului, personal medical și pacienți de la Spitalul de Urgență Petroșani care au intrat în contact direct cu aceasta. Din păcate, situația a condus și la închiderea Secției de Neurologie de la Spitalul din Petroșani, ca măsură preventivă de riscului de extindere a epidemiei.

Între timp, autoritățile informează că starea pacientei de 26 de ani, internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara este bună, în timp ce alți doi pacienți confirmați cu COVID-19, respectiv bărbatul din Deva și fiica acestuia, au fost declarați videcați.