Continuă lucrările de modernizare a parcărilor în municipiul Lupeni

Home Administrație Continuă lucrările de modernizare a parcărilor în municipiul Lupeni
Continuă lucrările de modernizare a parcărilor în municipiul Lupeni

Printre lucrările edilitare de maxim interes nu doar pentru reprezentanții administrației publice locale, ci și pentru foarte mulți locuitori ai municipiului Lupeni, cele privind amenajarea de noi locuri de parcare pe raza localității au un rol esențial. Asta deoarece numărul autoturismelor a crescut foarte mult în ultimii ani și la Lupeni, iar perspectivele de dezvoltare a turismului fac ca traficul să fie și mai intens pe raza municipiului Lupeni, fapt care implică o gestionare atentă a locurilor de parcare.

Din fericire, acest subiect este în atenția administrației locale de la Lupeni, iar preocupările în acest sens ale administrației conduse de Lucian Resmeriță sunt deja vizibile în teren. Și în aceste zile, profitând de vremea bună, edilii ai reluat lucrările la programul privind amenajarea de noi parcări pe raza municipiului Lupeni, fiind vizate în acest sens, în mod special, locurile de parcare rezidențiale, care vor fi utilizate cu precădere de proprietarii de mașini din municipiul Lupeni.

Astfel, în ultimele zile s-a lucrat la amenajarea locurilor de parcare în zona blocurilor D1, D2 și D3 de pe Bulevardul T. Vladimirescu, prin bordurare și turnare de covor asfaltic pe zonele în care au fost configurate noi locuri de parcare, numărul acestora ridicându-se la câteva zeci.

”Urmează ca, după finalizarea lucrărilor de asfaltare și trasare a noilor locuri de parcare, să demarăm și procedurile legale privind închirierea acestor locuri de parcare către cetățenii din zonă. De asemenea, ne propunem să continuăm în acest an programul de amenajare a locurilor de
parcare de pe raza municipiului Lupeni, în toate zonele unde am reușit identificarea de locuri în care putem face acest lucru. Pentru că turiștii care vin la Straja sunt și ei foarte importanți pentru noi, avem în vedere să amenajăm corespunzător și parcarea de la baza telegondolei, unde avem promisiunea sprijinului din partea Consiliului județean 
Hunedoara”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta mai arată că își dorește ca, odată cu amenajarea unui număr corespunzător de locuri de parcare pe raza municipiului Lupeni, acest lucru să conducă și la o fluidizare a traficului, în mod special în zona centrală a localității și la reducerea numărului de autovehicule parcate pe o bandă de sens a principalului bulevard care străbate localitatea.