La Petrila, primarul Vasile Jurca verifică modul în care se efectuează acțiunile de igienizare a spațiilor publice

Home Administrație La Petrila, primarul Vasile Jurca verifică modul în care se efectuează acțiunile de igienizare a spațiilor publice
La Petrila, primarul Vasile Jurca verifică modul în care se efectuează acțiunile de igienizare a spațiilor publice

Îndeplinirea măsurilor stabilite de CLSU Petrila privind igienizarea spațiilor publice au fost verificate în cursul zilei de duminică, 15 martie, chiar de către primarul localității. Vasile Jurca a vrut în acest fel să se asigure personal că firma care se ocupă cu dezinfectarea stațiilor de transport în comun, a locurilor de joacă și a sediilor instituțiilor din oraș își face treaba cu responsabilitate.

”În această dimineață am verificat firma care se ocupă cu dezinfecția . Chiar dacă aceste lucrări se execută cu regularitate în fiecare dimineață, fac un apel la cetățenii orașului nostru să ia în serios această epidemie și să încerce în această perioadă să evite ieșirile, doar în caz de strictă necesitate, să evite aglomerațiile și ieșirile în parcuri cu copiii și în special persoanele în vârstă. Vă vom ține la curent cu orice schimbare în evoluția acestei situații. Respectați regulile minime de igienă personală!”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Acesta a verificat de asemenea și modul în care transportatorii care asigură transportul în comun de persoane pe raza orașului Petrila respectă regulile impuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență în misiunea de evitare a răspândirii infecțiilor cu noul virus gripal COVID-19. Vasile Jurca spune că, în privința respectării deciziilor și recomandărilor CLSU, vor fi efectuate controale în fiecare zi iar pentru cei care încalcă regulile, vor fi aplicate sancțiuni.

”Am verificat microbuzele firmei de transport local și autoturismele taxi de pe raza orașului Petrila, pentru a vedea respectarea regulilor impuse în astfel de situații. Aceștia aveau alcool sanitar și clor pentru dezinfecția mijloacelor de transport. Îi avertizez pe toți cei care trebuie să ia măsuri, fie transportatori, fie agenți economici, că au obligația să ia măsuri de prevenție, iar pentru nerespectarea regulilor de igienă TOLERANȚA ESTE ZERO”, a spus primarul Vasile Jurca.

Acesta a mai precizat că, având în vedere că administrația locală a achiziționat deja cantitatea de clor necesară pentru demararea unei ample acțiuni de dezinfectare a străzilor și trotuarelor pe raza întregii localități, această activitate, care ar fi urmat să înceapă de luni, 16 martie, a fost devansată cu o zi. ”Începând de astăzi dimineață am început spălarea străzilor și a trotuarelor cu soluție de apă cu clor, cu personalul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Am considerat extrem de necesară această măsură și o vom face zilnic, până la reglementarea situației. Respectarea regulilor de igienă se impune inclusiv în mediul exterior, evitați aglomerațiile și ieșirile în această perioadă!”, a spus primarul Vasile Jurca.