Apel către locuitorii din municipiul Deva: ”Nu aglomerați Urgența SJU Deva, inutil !”

Home Stiri la zi Apel către locuitorii din municipiul Deva: ”Nu aglomerați Urgența SJU Deva, inutil !”
Apel către locuitorii din municipiul Deva: ”Nu aglomerați Urgența SJU Deva, inutil !”

Spitalul Județean de Urgență din Deva, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, ia toate măsurile necesare pentru a proteja atât pacienții, cât și personalul medical, în actualul context epidemiologic.

Măsurile luate de conducerea SJU Deva au la bază reglementările în vigoare și au scopul de a proteja atât pacienții, a personalul medical, dar și de a preveni și combate infectarea cu SARS-CoV-2.

Având în vedere măsurile dispuse, de mobilizare a personalului medical pentru triajul pacienților care se prezintă la UPU a SJU Deva, conducerea unității medicale face un apel către cetățeni SĂ NU AGLOMEREZE INUTIL Unitatea de Primiri Urgențe din următoarele motive:

  • Pacienții sănătoși pot deveni contacți ai cazurilor reale de infecție cu SARS-CoV-2;
  • Aglomerarea Unității de Primiri Urgențe îngreunează actul medical pentru pacienții aflați în dificultate;
  • Aglomerarea inutilă atrage epuizarea personalului medical care trebuie să fie apt pentru a interveni în cazurile reale de urgență.

„Îndemnul nostru la rațiune și responsabilitate este justificat întrucât persoanele care au simptome ușoare de răceală se pot panica, chiar dacă și ele știu că nu au luat contact cu persoane infectate și s-au protejat. Le recomandăm contactarea medicilor de familie în aceste cazuri. Aglomerarea UPU poate pune în pericol activitatea medicilor și viața celorlalți pacienți”, atenționează dr. Claudiu Antal, director medical al SJU Deva.

CE TREBUIE SĂ FACEȚI

În cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus (tuse, febră, dificultăți în respirație) este important să vă sunați medicul de familie și să solicitați sfaturi.
În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică din județul dumneavoastră.

În caz de urgență apelați 112.

Decizia de a efectua acest test pentru coronavirus aparține medicilor de specialitate în funcție de specificul fiecărui caz în parte.

Evitați contactul cu alte persoane pentru a nu le expune la riscul de infectare. Transmiterea infecției de la persoane asimptomatice este posibilă.

Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara