Consiliul județean va sprijini Spitalul de Urgență din Deva pentru achiziția unui aparat medical pentru teste rapide de coronavirus

Home Stiri la zi Consiliul județean va sprijini Spitalul de Urgență din Deva pentru achiziția unui aparat medical pentru teste rapide de coronavirus
Consiliul județean va sprijini Spitalul de Urgență din Deva pentru achiziția unui aparat medical pentru teste rapide de coronavirus

Consiliul Județean Hunedoara și-a luat angajamentul de a cofinanța achiziția unui aparat medical Real Time PCR care va permite testări ce depistează infecțiile cu SARS-CoV-2.

Prin realizarea testelor de depistare a virusului SARS-CoV-2 la Spitalul Județean de Urgență din Deva, specialiştii în sănătate vor câştiga foarte mult timp în realizarea anchetelor epidemiologice.

Rezultatele vor confirma în scurt timp cine este infectat cu acest coronavirus, iar persoanele care au intrat în contact vor putea fi identificate şi izolate mult mai repede. Cu alte cuvinte, circuitul de transmitere a acestui virus va fi întrerupt mult mai devreme.

Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţaţ că testarea cât mai rapidă a celor care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus este una dintre măsurile esenţiale pentru a împiedica răspândirea SARS-CoV-2.

Aparatul Real Time PCR poate face până la 10-12 teste în acelaşi timp, iar timpul de analiză este de două ore şi jumătate. Valoarea aproximativă a dispozitivului este de aproximativ 500 de mii de lei, iar achiziția va fi făcută prin Ministerul Sănătății.

La această oră sunt 7 centre în care se realizează testarea, în București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.