Medicii din Deva și Yancheng au început consultările pe tema COVID-19

Home Stiri la zi Medicii din Deva și Yancheng au început consultările pe tema COVID-19
Medicii din Deva și Yancheng au început consultările pe tema COVID-19

Sala de ședințe a Consiliului Local a Primăriei Municipiului Deva a găzduit luni, 23 martie, prima conferință on-line la care au participat echipe de cadre medicale din judeţul Hunedoara și specialiștii medicali de la Spitalul Popular Nr. 1 din Yancheng, oraș din Republica Populară Chineză cu care Municipiul Deva este înfrățit.

Scopul acestui prim contact între părți a fost schimbul de informaţii pentru a limita şi a preveni răspândirea virusului COVID-19, precum și eficientizarea tratării pacienților infectați cu noul coronavirus.

Grupul de lucru local a fost compus din doctorul Anghel Lucian Bunea de la Spitalul Județean de Urgență Deva, Secția de Anestezie și Terapie Intensivă; doctor Andreea Giorgiana Petcu de la Spitalul Județean de Urgență Deva, Secția Boli infecțioase; doctor Mihaela Laura Gherman de la Spitalul Județean de Urgență Deva, Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD; doctor Mihai Petriu de la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad – Spitalul Județean de Urgență Deva, precum și doi reprezentanți ai Spitalului Municipal Dr. Al. Simionescu Hunedoara, respectiv managerul dr. Radu Budae și directorul medical dr. Bende Barna.

La întâlnire au mai fost prezenți câte un oficial de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Decebal” Hunedoara, Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Iancu de Hunedoara” al Județului Hunedoara.

Partea chineză a fost reprezentată de către doctorul Zha Wenzhang, director al Spitalului Popular Nr. 1 din Yancheng; doctorul Ji Youlin, director adjunct al Spitalului din Yancheng și medic șef al Departamentului de Pneumologie; doctorul Deng Yijun, medic șef al Secției de Terapie Intensivă; doctorul Chen Qi, directorul Departamentului de Boli Infecțioase Yancheng; doctorul Jiang Yongqian, medic șef al Departamentului de Medicină Respiratorie; doctorul Chen Maogang, director al Departamentului de Urgență; doctorul Tang Quan, director al Centrului Municipal Yancheng pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Demersurile actualei cooperări între cele două municipalităţi au beneficiat şi de sprijinul Asociaţiei UNIUNEA ROMÂNĂ A CHINEZILOR din Provincia JIAN GSU, reprezentată de preşedintele Mihai-Zhang Jianjun, de asemenea şi consilier prezidenţial al camerei de Comerţ şi Industrie România-China.

Pe baza discuțiilor deja purtate până la această primă videoconferință de către Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea şi de Prefectul Județului Hunedoara, Vasilică Potecă, cu Guvernatorul Yancheng, domnul Cao Lubao și Vice-Guvernatorul Yin Jinlai a fost conceput un plan de măsuri și demersuri care vor fi implementate în foarte scurt timp în municipiului Deva și în județul Hunedoara.

Temele abordate la videoconferinţa de astăzi au vizat simptomatologia specifică a pacienților infectați cu COVID-19; impactul acestui virus asupra diferitelor categorii de vârstă, în corelare cu eventuale comorbidități; algoritmii de triere ai pacienților bolnavi și repartizarea acestora pe diferite centre de spitalizare, importanța testării în masă a pacienților, precum și aspecte ce țin de aparatura medicală și dispozitivele medicale specifice infecției cu noul coronavirus.

A fost stabilit şi un grafic pentru viitoarele videoconferinţe cu partea chineză.