Noi verificări ale primarului Vasile Jurca la agenții economici din orașul Petrila

Home Administrație Noi verificări ale primarului Vasile Jurca la agenții economici din orașul Petrila
Noi verificări ale primarului Vasile Jurca la agenții economici din orașul Petrila

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, a făcut marți, 24 martie, noi verificări la magazinele alimentare din localitate pentru a verifica, pe de o parte, modul în care sunt respectate regulile de igienă și recomandările privind evitarea riscului de răspândire a noului coronavirus, iar pe pe de altă parte, modul în care sunt aprovizionate cu cele necesare pentru populație.

”Am constatat că magazinele alimentare din orașul Petrila sunt aprovizionate corespunzător, rafturile sunt pline și nu există probleme cu stocurile de marfă. De altfel, am primit asigurări din partea agenților economici că NU VOR FI PROBLEME CU APROVIZIONAREA, aceasta fiind făcută periodic cu toate alimentele necesare”, a declarat primarul Vasile Jurca.

În altă ordine de idei, primarul Petrilei se declară îngrijorat de faptul că, din păcate, a întâlnit pe stradă destul de mulți oameni în vârstă, ieșiți la cumpărături sau doar la plimbare, ingorând astfel pericolele la care se expun. ”Am încercat să îi lămuresc despre gravitatea situației, i-am sfătuit să rămână în case pentru că dumnealor sunt primele persoane vulnerabile în fața acestui virus. De asemenea, i-am rugat să respecte întrutotul recomandările făcute de instituțiile abilitate, mai ales că, începând de miercuri, 25 martie, acestea vor deveni obligații și se vor da sancțiuni celor care nu le respectă. Îi îndemn pe oameni și prin intermediul dumneavoastră, astfel: Fiți responsabili, ÎMPREUNĂ VOM TRECE și peste această situație!”, a mai spus primarul Vasile Jurca. 

Tot de la edilul petrilean am aflat că, până în acest moment, VESTEA BUNĂ este faptul că pe raza orașului Petrila nu mai există NICI UN CAZ confirmat de Coronavirus, în schimb aproximativ 150 de persoane sunt în continuare în izolare la domiciliu. ”Fac un apel la toți cei care vin din străinătate să se declare pentru că la acest moment există o legătură între Poliția Națională și cea de frontieră prin care sunt transmise informațiile despre toți cei care intră în țară. Dacă nu vor face acest lucru sunt puși în situația de a fi sancționați atât contravențional sau penal, după caz, asa ca îi rog să respecte întocmai regulile de izolare”, apreciază primarul Vasile Jurca.