Consiliul Județean Hunedoara își propune să susțină financiar primăriile vulnerabile în contextul pandemiei COVID-19

Home Administrație Consiliul Județean Hunedoara își propune să susțină financiar primăriile vulnerabile în contextul pandemiei COVID-19
Consiliul Județean Hunedoara își propune să susțină financiar primăriile vulnerabile în contextul pandemiei COVID-19

Consiliul Județean Hunedoara analizează în regim de urgență posibilitatea  alocării de fonduri unităților administrativ-teritoriale vulnerabile, pentru asigurarea hranei persoanelor izolate la domiciliu și pentru achiziția de echipamente și produse specifice activităților de dezinfecție.

Având în vedere că, până astăzi, nu au fost alocate fondurile necesare așa cum este specificat în Anexa 1 a Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, pentru sprijinirea persoanelor izolate la domiciliu, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, Consiliul Județean Hunedoara analizează în regim de urgență posibilitatea sprijinirii unităților administrativ-teritoriale pentru asigurarea necesarului zilnic al cetățenilor izolați la domiciliu, aflați în dificultate.

„Potrivit articolului 29 al Anexei la Decret, cheltuielile necesare se asigură prin transfer între bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, și bugetele locale, măsurile de sprijinire a persoanelor izolate fiind puse în aplicare de autoritățile administrației publice locale. În condițiile în care nu a fost emis un ordin de ministru în acest sens, am luat decizia de a analiza posibilitatea ca administrația județeană să ia măsuri pentru a sprijini acele primării care nu au fondurile necesare. Oamenii aflați în izolare nu au nicio vină că se află în această situație. Ne vom mobiliza și vom căuta cea mai bună soluție”, a declarat vicepreședintele CJ Hunedoara, Daniel Andronache.

De asemenea, administrația județeană analizează și posibilitatea de a sprijini unitățile administrativ-teritoriale vulnerabile pentru asigurarea echipamentelor de protecție și a substanțelor dezinfectante, necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19.