Măsurile de combatere a răspândiri coronavirus reconfirmate în CLSU Uricani

Home Stiri la zi Măsurile de combatere a răspândiri coronavirus reconfirmate în CLSU Uricani
Măsurile de combatere a răspândiri coronavirus reconfirmate în CLSU Uricani

Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a reunit din nou miercuri, 25 martie 2020, la convocarea primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, concluzia principală a discuțiilor fiind aceea că toate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii CORONAVIRUS-ului dispuse la ședințele anterioare se mențin în continuare pe raza acestei localități.

Primarul Dănuț Buhăescu informează că principala măsură dispusă de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al orașului Uricani a reprezentat-o punerea în aplicare de urgență a măsurilor dispuse prin Ordonanța militară nr.3/2020 în integralitatea sa. În  acest sens, Primăria orașului Uricani a luat măsura distribuirii în scările de blocuri de locuințe a modelului de declarație pe propria răspundere, în mai multe exemplare, pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea completării acestora, înainte de a ieși din case. ”De asemenea, atenționez cetățenii că, după modelul de declarație distribuit în scările de bloc, se pot face și declarații scrise de mănă, pe orice fel de hârtie, ori de câte ori aveți nevoie. Important este să știți că nu aveți voie să ieșiți din casă decât după ce ați completat declarația pe propria răspundere, pe care trebuie să o aveți la dumneavoastră pentru a o prezenta, la cerere, organelor de ordine publică. Menționăm că aveți obligația să aveți la dumneavoastră Cartea de identitate în permanență și în plus după caz legitimația de serviciu, adeverință de la locul de muncă sau declarația pe proprie răspundere”, explică primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta atrage atenția locuitorilor din orașul Uricani să respecte întocmai măsurile care impuse de autoritățile și organele în drept, avertizând că nerespectarea măsurilor atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Edilul reamintește cetățenilor că, potrivit prevederilor ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, sunt OBLIGATORII următoarele:
1) Fiecare cetățean TREBUIE să solicite de la instituția sau firma unde lucrează ADEVERINȚA ELIBERATĂ DE ANGAJATOR, pentru a putea să se deplaseze la și de la locul de muncă;
2) Fiecare cetățean trebuie să aibă la el DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE pentru a se putea deplasa la cumpărături de strictă necesitate, în diferite locuri în interes personal cu motiv justificat. Adeverinta poate fi scrisă și de mână, dar să respecte modelul;
3) Circulația persoanelor cu vârsta peste 65 de ani în exteriorul locuinței este permisă doar în intervalul orar 11,00-13,00;
4) Se interzice circulația cetățenilor în exteriorul locuinței în intervalul 22,00-6,00, cu excepția deplasărilor în interes profesional sau urgențe.
Trebuie să aveți la dvs. : Cartea de Identitate, legitimația de serviciu, adeverința de la locul de muncă, declarația pe propria răspundere.

De asemenea, primarul orașului Uricani dă asigurări că Administrația publică locală va veghea ca serviciile pentru utilitățile publice să funcționeze la parametrii normali iar acțiunile de dezinfecție vor continua în funcție de necesitățile ce se impun.

”Fac apel încă odată la calm și responsabilitate, nu trebuie să intrăm în panică. Ne confruntăm cu o situație foarte dificilă pe care numai împreună o putem depășii. FIȚI RESPONSABILI!!! STAȚI ÎN CASĂ!!! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai precizat primarul Dănuț Buhăescu.