Primarul Petroșaniului renunță la finanțările ONG-urilor și la ”Zilele Municipiului”, banii urmând să fie redirecționați către spital și asistență socială

Home Administrație Primarul Petroșaniului renunță la finanțările ONG-urilor și la ”Zilele Municipiului”, banii urmând să fie redirecționați către spital și asistență socială

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi informează că a decis să retragă de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local, programată pentru finalul acestei luni, proiectul de Hotărâre privind aprobarea ”Ghidului de eligibilitate pentru elaborarea și prezentarea proiectului în vederea atribuirii de contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului Petroșani – domeniul sport” și a ”Ghidului de eligibilitate pentru elaborarea și prezentarea proiectului în vederea atribuirii de contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului Petroșani – domeniul tineret”. De asemenea, primarul Petroșaniului anunță că și licitația lansată pentru acordarea de finanțări nerambursabile pentru Culte va fi ANULATĂ.

”Am luat decizia ca toate sumele ce urmau să fie alocate pentru finanțările nerambursabile din bugetul local – domeniile Sport, Tineret și Culte să fie direcționate către Spitalul de Urgență Petroșani, Asistență Socială sau orice alte măsuri administrative necesare pentru a depăși această situație pandemică. Toate finanțările nerambursabile de la domeniile tineret, sport și culte vor fi redirecționate către spital și asistență socială. Am luat această decizie deoarece consider că aceste sume sunt acum foarte importante pentru salvarea de vieți și pentru limitarea, pe cât posibil, a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus COVID – 19!”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi. 

Mai mult, acesta spune că în acest an nu vor mai fi organizate nici ”Zilele Municipiului Petroșani”. ”Anul acesta vom renunța la organizarea Zilelor Municipiului Petroșani, iar banii care ar fi urmat să îi alocăm în calitate de coorganizator vor fi, de asemenea, redirecționați pentru domeniile medicale și de asistență socială”, spune Tiberiu Iacob Ridzi. 

Potrivit estimărilor din Bugetul local, este vorba despre o sumă totală de circa 340.000 de lei, bani care urmează să fie redirecționați pentru combaterea coronavirus.