Voluntari ai Clubului Lions din Deva fac cumpărături persoanelor aflate în izolare la domiciliu

Home Stiri la zi Voluntari ai Clubului Lions din Deva fac cumpărături persoanelor aflate în izolare la domiciliu
Voluntari ai Clubului Lions din Deva fac cumpărături persoanelor aflate în izolare la domiciliu

La inițiativa cluburilor Lions Deva Sarmizegetusa și Lions Deva Decebal, a fost creat un grup de voluntari care să ajute, în perioada de izolare la domiciliu, persoanele care nu pot merge la cumpărături pentru produse alimentare sau medicamente. Echipa de voluntari, care până acum are cca 100 membri, este gata să răspundă nevoilor locuitorilor din Deva și împrejurimi.

”Este nevoie de responsabilitate, de respectarea cu strictețe a regulilor instaurate în această perioadă, de solidaritate civică și de implicare. Credem că astfel vom sprijini nu doar cetățenii, ci și autoritățile pentru gestionarea cât mai eficientă a situației de urgență pe care o trăim. Invităm să ni se alăture”, spune  Alin Amititeloaie, membru Lion Deva Sarmizegetusa.

Principalul obiectiv al grupului este organizarea eficientă a voluntarilor pentru a ajuta persoanele în vârstă, pe cele cu afecțiuni sau familiile cu copii care nu pot sau nu trebuie să iasă din locuințe pentru cumpărături de produse alimentare de strictă necesitate și medicamente. Printr-un program de livrări la domiciliu care să respecte aceste nevoi speciale, se va menține atât siguranța voluntarilor implicați, cât și a beneficiarilor. Fiecare voluntar va fi instruit de specialiști pentru respectarea tuturor normelor de siguranță indicate de autorități se va face cu ajutorul unor specialişti și fiecare voluntar va trece printr-un instructaj specific.

”Suntem siguri că oamenii înțeleg gravitatea și seriozitatea situației și nu vor abuza. Pentru că persoanele de peste 65 de ani sunt printre cele mai expuse la infectarea cu coronavirus, vrem să le încurajăm să stea în casă, chiar și între orele 11-13. Iar dacă nu are cine să-i ajute, să ne apeleze cu încredere”, explică Alin Amititeloaie.

Cei care au nevoie de sprijin sunt așteptați să sune la 0720-372.152 sau la 0728-709.987 zilnic, între orele 8:00-20:00, sau pe Facebook, Grupul Voluntarilor – Un Leu te protejează (https://www.facebook.com/groups/528736264691005/).

Cumpărăturile vor fi plătite de către solicitanți și se vor face din magazine aflate în Municipiul Deva. Dacă în viitor vor apărea și alte nevoie specifice acestei perioade de izolare la domiciliu, voluntarii vor fi pregătiți să le facă față.

Acest grup de voluntari își va oferi sprijinul și colaborarea și către Primăria Municipiului Deva, Prefectura Judeţului Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara, Direcția de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara. De asemenea, solicită colaborarea mass-media locală, ca parteneri ai proiectului.

”Vom distribui aceste informații către asociațiile de proprietari și către medicii de familie, vom lipi afișe pe ușile blocurilor și ale magazinelor, vom împărți fluturași și vom avea responsabili pe zone, pentru a fi cât mai eficienți”, mai spune Alin Amititeloaie.

Membrii grupului își vor pune la dispoziție resursele de timp, implicare, cunoștințe și mijloacele proprii de transport.

Orice persoană fizică sau juridică dorește să sprijine cu resurse, timp sau cunoștințe este invitată să se înscrie în Grupul Voluntarilor – Un Leu te protejează de pe Facebook, să sune la numerele de telefon 0720-372.152 sau la 0728-709.987 zilnic, între orele 8:00-20:00, sau să trimită un email către inițiatori: Alin Amititeloaie – amititeloaiealin40@gmail.com, Gabriel Roș – contact@studior.ro, Marin Florin Ilieș –florin_ilies@smart.com.ro.

Pentru donații:

Asociația Lions Club Deva Sarmizegetusa

CUI: 36908635

Cont bancar: RO21 BTRL RONC RT03 8030 9701, Banca Transilvania Deva