Primarul Lucian Resmeriță avertizează că numărul angajaților din Lupeni a scăzut cu peste 30%

Home Economie Primarul Lucian Resmeriță avertizează că numărul angajaților din Lupeni a scăzut cu peste 30%
Primarul Lucian Resmeriță avertizează că numărul angajaților din Lupeni a scăzut cu peste 30%

Premierul Ludovic Orban declara, recent, la Guvern că, pe fondul crizei epidemiologice care afectează și România, pe lângă obiectivul fundamental de a diminua la maxim posibil răspândirea virusului, guvernul are misiunea de bază de a asigura funcţionarea economiei. ”Trebuie să avem grijă de persoanele afectate direct prin restricţiile emise prin ordonanţa militară, de cele afectate indirect, din cauza restrângerilor care au apărut în consumul cetăţenilor sau din alte motive, dar, în mod evident, trebuie să avem grijă să funcţioneze toate sectoarele economice”, declarat Primul Ministru Ludovic Orban.

Din păcate, măsurile adoptate deja de Guvern privind susținerea sectorului economic sunt fie nefuncționale, fie insuficiente, dar în mod categoric ineficiente. O demonstrează clar problemele punctuale semnalate de confederațiile patronale din diferite sectoare economice, dar și proprietarii de afaceri din România care au fost nevoiți să-și întrerupă activitatea și să trimită oamenii acasă.

O situație alarmantă este semnalată și în Valea Jiului chiar de către primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță. Acesta avertizează că în acest moment, numărul angajaților de pe raza municipiului Lupeni a scăzut cu peste 30%. Ceea ce este și mai grav, în opinia edilului, este că aceștia nu pot beneficia nici de formele de sprijin anunțate de stat, care nu sunt funcționale. ”Acești oameni au fost trimiși acasă și nici până în acest moment firmele nu au normele de aplicare la ceea ce înseamnă sprijinul acestora, adică nu știu de unde vor avea bani pentru a-și plăti angajații în lunile următoare. Trăim o perioadă de criză financiară în care Guvernul nu este capabil să sprijine oamenii. Este clar că avem nevoie de un Guvern responsabil care să sprijine firmele și cetățenii, lucru pe care din păcate nu-l face actuala echipă de la Palatul Victoria. Nu știu ce e de făcut, dar mă întreb tot mai îngrijorat, cum vor putea trăi oamenii în această situație ?”, a declarat primarul Lucian Resmeriță. 

Pentru a completa lipsa de reacție a Guvernului, mai mulți parlamentari ai PSD, PRO-România și ALDE au inițiat în Parlament un proiect legislativ prin care sunt prevăzute o serie de măsuri clare, eficiente, pentru susținerea mediului economic afectate de criza epidemiologică și, mai ales, pentru păstrarea locurilor de muncă și asigurarea veniturilor acestora pe perioada de criză. Legea se află în procedură de dezbatere la Senat.