Problemele Spitalului județean din Deva, prioritatea nr.1 pe agenda administatorului public al județului Hunedoara

Home Administrație Problemele Spitalului județean din Deva, prioritatea nr.1 pe agenda administatorului public al județului Hunedoara
Problemele Spitalului județean din Deva, prioritatea nr.1 pe agenda administatorului public al județului Hunedoara

După 14 zile de autoizolare la domiciliu, cauzată de o întâlnire pe care a avut-o cu primarul municipiului Deva, înainte ca acesta să fie confirmat ”Pozitiv” la testul de coronavirus, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram a revenit în activitate. Cum acesta este cunoscut pentru modul în care se implică intens în responsabilitățile pe care le are, motivat în plus și de faptul că rezultatul testelor de coronavirus au fost, în cazul său, negative, Avram și-a reluat activitatea din plin la Consiliul Judeţean Hunedoara.

Pentru că, pe perioada autoizolării președintelui CJH Mircea Bobora și a administratorului public Costel Avram, nu a mai semnat nimeni nici un act în cadrul instituției, a fost nevoie de o zi întreagă pentru a reporni circuitul documentelor în cadrul acestei importante instituții.

În același timp, Spitalul de Urgență din Deva, aflat în coordonarea directă, din punct de vedere administrativ, a Consiliului Județean, a trecut prin probleme deosebite multiple care au necesitat o atenție aparte din partea conducerii CJH. Costel Avram recunoaște că, la rândul său, în ultimele două zile, și prioritatea activității sale a fost Spitalul Județean de Urgență Deva, unde a fost prezent inclusiv fizic deja de trei ori.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram informează că, alături de managerul spitalului și de cei de la Direcția de Sănătate Publică au fost luate următoarele măsuri:

  • Pentru secția de Pneumologie, medicii au ales să rămână în izolare la domiciliu. Secția a fost închisă și va fi imediat dezinfectată, iar cei doi pacienți spitalizați au fost trimiși în altă parte pentru îngrijiri.
  • Pentru secția de Oncologie s-a găsit personal specializat care să aibă în atenție cei 12 pacienți internați. Medicii și asistentele de pe secția de Oncologie au fost mutați, ieri, în condiții speciale, pentru carantină, la un hotel din Deva. Deciziile în acest caz le-am luat cu sprijinul Prefectului județul Hunedoara și al primarului Municipiului Deva.
  • Împreună cu pompierii de la ISU Hunedoara au fost montate, între timp și corturile de triaj de la SJU.
  • În urma discuțiilor cu Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara și cu primarul Dan Bobouțanu (care au demarat procedura de achiziționare a unui aparat de testare RT- PCR COVID-19 pentru Spitalul din Hunedoara), am demarat discuțiile pentru achiziționarea unui aparat de testare și pentru Spitalul Județean Deva. Avram informează că luni vor demara procedura de achiziție, iar dacă totul decurge bine, termenul de livrare va fi de 10 zile.

De asemenea, Costel Avram precizează că a avut discuții și cu primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, privind măsurile care au fost luate de administrația locală pentru brădeni.

”Doar împreună putem reuși, prin colaborarea strânsă între toți factorii de decizie din județ, dar și cu sprijinul vostru, al locuitorilor județul Hunedoara. Am încredere că înțelegeți să fiți responsabili și să respectați carantina și limitarea ieșirilor din case. Fac apel către toți hunedorenii – stați în casă! Avem nevoie de prevenție și de ajutorul vostru, al tuturor!  Vă mulțumesc pentru efortul pe care îl faceți și vă asigur că vom face zilnic tot ce e omenește posibil să avem grijă de viața și sănătatea voastră și a celor dragi! Dumnezeu să ocrotească Hunedoara, Dumnezeu să ocrotească România!”, a mai declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.