Situația Spitalului județean de urgență și modalități de sprijin pentru medici adoptate de CJH

Home Administrație Situația Spitalului județean de urgență și modalități de sprijin pentru medici adoptate de CJH
Situația Spitalului județean de urgență și modalități de sprijin pentru medici adoptate de CJH

Conducerea Consiliului județean Hunedoara, a Spitalului județean de Urgență din Deva, prefectul județului Hunedoara și reprezentanți ai DSP au avut în dimineața zilei de marți, 31 martie 2020, o nouă discuție operativă în cadrul căreia principala temă a fost legată de punerea în aplicare a „planului alb” pentru SJU Deva, practic modul de implementare a noilor reglementări privind procedurile care trebuie adoptate acum.

Prezent la discuții, administratorul public al CJH, Costel Avram, a informat că a fost analizată și scrisoarea pe care personalul medical a și trimis-o Ministerului Sănătății, prin care se cere instituirea în mod legal a carantinei, în spații special amenajate pentru personalul medical.

Avram informează, totodată că, începând de astăzi, în urma Ordonanței militare, Consiliul Județean Hunedoara a preluat asigurarea carantinei pentru medicii aflați deja în izolare, într-un hotel din Deva.

”Discuțiile au vizat, de asemenea, stadiul în care se află procedurile de achiziție a celor două aparte de testare COVID-19 pe care CJH le-a comandat deja și care vor fi disponibile în cadrul laboratoarelor DSP. Reamintesc că primul aparat de testare ajunge joi la Deva, celălalt în următoarele 10 zile. După cum deja se știe, în urma ordonanțelor militare, Prefectura și DSP au preluat oficial SJU Deva, dar Consiliul județean Hunedoara va fi alături și de acum înainte, în orice demers ne va fi solicitat pentru sprijinirea Spitalului Județean”, a declarat Costel Avram. 

Administratorul public al județului Hunedoara a reamintit și că în cadrul ședinței de Consiliu județean care a avut loc în ultima zi a lunii martie, legislativul județean aprobat propunerea președintelui CJH Mircea Bobora privind redirecționarea sumei de 2 milioane de lei din bugetul CJH pentru asigurarea de medicamente și echipamente pentru SJU Deva, proiectul fiind aprobat  în unanimitate de consilierii județeni.