Prefectul de Hunedoara solicită firmelor din județ să se implice în producția de echipamente medicale sau biocide

Home Stiri la zi Prefectul de Hunedoara solicită firmelor din județ să se implice în producția de echipamente medicale sau biocide
Prefectul de Hunedoara solicită firmelor din județ să se implice în producția de echipamente medicale sau biocide

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, face un apel către firmele din județ care pot ajuta prin producția de echipamente medicale sau biocide, să se implice în acest demers.

În acest sens, Instituția Prefectului județului Hunedoara pune la dispoziția celor interesați o serie de informații utile necesare pentru obținerea aprobărilor sau, după caz, avizărilor de care este nevoie. Solicitările se trimit de către agenții economici după cum urmează:

  • Pentru materiale și echipamente de protecție:
    • La Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare: colonel Claudiu LĂZĂROIAIE, telefon: +40721.568.038, fax: 0213322115, email: office@nbce.ro.
    • La Centrul de cercetare științifică pentru apărare CBRN1 și ecologie: colonel Claudiu LĂZĂROIAIE, telefon: +40721.568.038, fax: 0213322115, email: office@nbce.ro.
  • Pentru dispozitive medicale:
    • La Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare: colonel Claudiu LĂZĂROIAIE, telefon: +40721.568.038, fax: 0213322115, email: office@nbce.ro.
  • Pentru biocide:
    • La Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“: conf.univ.dr. Anda BĂICUȘ, director științific, telefon: 0740213102, fax: 0213069307, email: abaicus@cantacuzino.ro.
  • • La Centrul de cercetare științifică pentru apărare CBRN și ecologie: colonel Claudiu LĂZĂROIAIE, telefon: +40721.568.038, fax: 0213322115, email: office@nbce.ro.

Mai departe, solicitările și documentațiile avizate FAVORABIL vor fi transmise la Centrul de cercetări științifice medico-militare, de unde va fi eliberată autorizația. Persoană de contact: colonel dr. Bogdan PATRINICHI telefon:+40726733072 , fax: 021/315.64.53, email: patrinichi@yahoo.com

În același timp, prefectul județului Hunedoara informează că, în aceste zile, a primit o serie de donații constând în echipamente de protecție și teste pentru depistarea COVID-19 din partea unor agenți economici sau ONG-uri din județul Hunedoara, care au fost repartizate unităților medicale din județul Huneodara.

Astfel, reprezentantul Asociaţiei Judeţene a Răniţilor Revoluţiei şi a Urmaşilor Eroilor Martiri Hunedoara-Deva, Gheorghe Firczak, a informat conducerea Prefecturii că asociaţia pe care o conduce donează 100 de teste rapide pentru depistarea „COVID – 19”. Testele vor ajunge la Spitalulul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” – Hunedoara, unde vor fi folosite atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţi.

De asemenea, reprezentanţi ai firmei „ADACONI” SRL din Haţeg au decis să doneze 10.000 de măşti, instituţiilor publice şi principalelor spitale din judeţul Hunedoara. Acestea vor ajunge în cel mai scurt timp atât la jandarmi şi poliţişti aflaţi în teren cât şi la Direcţia de Sănătate Publică şi la spitalele din Petroşani, Brad, Vulcan, Haţeg, Orăştie.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a primit și de la ministerul Sănătăţii un prim lot de materiale de protecţie (filtre pentru izolete,combinezoane şi dezinfectanţi) urmând ca un nou transport de măşti să ajungă la Deva în cursul zilei de mâine.

Necesitatea asigurării echipamentelor de protecție sanitară a personalului din unitățile spitalicești hunedorene este cu atât mai necesară cu cât, potrivit datelor statistice comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, 16 din cele 357 de cadre medicale din România infectate cu noul coronavirus sunt de la spitalele hunedorene.