Patru medici din Timișoara și Craiova au fost detașați la Spitalul Județean din Deva

Home Stiri la zi Patru medici din Timișoara și Craiova au fost detașați la Spitalul Județean din Deva

Un număr de patru cadre medicale de la Timişoara şi Craiova au fost detaşate în judeţul Hunedoara, potrivit unui ordin al Secretarului de stat dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ,

Cei patru medici vor ajunge în Deva pentru a coordona, pentru a oferi sprijin şi pentru a asigura implementarea planului de măsuri stabilit în județ, având în vedere situația înregistrată la această dată.

Doi medici sunt de la Institutul Național de Sănătate Publică Timișoara, unul de la Spitalul Clinic Militar de Urgență Craiova și un altul de UPU – SMURD Craiova.

În perioada 03.04.2020 – 08.04.2020, experţii medicali vor analiza situaţia generală şi cea de la Spitalul judeţean de Urgenţă Deva.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că au fost identificate și spații pentru cazarea acestor cadre medicale detașate la Deva pentru suportul necesar colegilor lor.

”Am discutat astăzi, împreună cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara și conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, despre cerința medicilor și a personalului aflați pe ambulanțe, care vor să aibă un spațiu în care să meargă după terminarea turelor, astfel încât să își protejeze familiile. Am găsit, alături de factorii de decizie din județ, soluțiile pentru solicitarea celor aflați în linia întâi, pe ambulanțe”, a declarat Costel Avram.