Ce decizii au luat în ședința extraordinară din 6 aprilie, consilierii județeni

Home Administrație Ce decizii au luat în ședința extraordinară din 6 aprilie, consilierii județeni
Ce decizii au luat în ședința extraordinară din 6 aprilie, consilierii județeni

În ședința extraordinară a Consiliului Județean de astăzi, consilierii județeni au aprobat în unanimitate creșterea contribuției pentru Salvital Hunedoara de la 7 la 10 lei. Decizia adoptată în ședința de luni, 6 aprilie, a CJH, este valabilă pe perioada stării de urgență, urmând ca într-o viitoare ședință să fie identificate soluțiile financiare pentru acordarea sumelor cuvenite bunei funcționări a Salvital, printr-o rectificare a bugetului CJH pentru anul 2020. În opinia președintelui Consiliului județean Hunedoara, decizia adoptată în ședința de luni, 6 aprilie reprezintă o promisiune îndeplinită față de paramedicii Salvital, care trebuie să aibă aceleași salarii ca și ceilalți colegi ai lor.

Tot în ședința extraordinară de luni, 6 aprilie 2020, consilierii județeni au aprobat rectificarea bugetară pentru Spitalul Județean de Urgență Deva, respectiv ca managementul unității să poată utiliza cei 1,450 milioane de lei din donații pentru achiziționarea a tot ceea ce este de urgență și necesar în lupta cu COVID -19.

Tot în acest context, administratorul public al CJH, Costel Avram informează că sâmbătă, 120 de cadre medicale vor ieși din carantină. Pentru ei, urmează o altă perioadă de 14 zile de izolare, iar Consiliul Județean Hunedoara va asigura condițiile necesare de cazare în două unități hoteliere din Deva.

Dincolo de participarea la videoconferința prin care a fost ținută, în premieră, ședința Consiliului județean Hunedoara, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, ne-a informat că tot luni, 6 aprilie, împreună cu primarul comunei Hărău, Lucian Weber, a fost și în teren, pentru a verifica starea DJ 107 A. ”Pe acest drum județean vom demara procedura de investiții în cel mai scurt timp, pentru că se impune o intervenție de urgență la reabilitarea carosabilului. De altfel, Consiliul Județean Hunedoara va da startul lucrărilor în cadrul Programului anual de întreținere a drumurilor județene. Investițiile publice sunt un motor de dezvoltare locală, așa că ele trebuie să continue, mai ales în actualul context economic atât de dificil. Oamenii au nevoie de locuri de muncă, de siguranța zilei de mâine”, a declarat Costel Avram.

De altfel, în ședința extraordinară a CJH de luni, 6 aprilie, au fost aprobate alte două proiecte privind reabilitarea unor drumuri județene, respectiv:

  • Proiectul de hotărâre privind aprobarea notei conceptuale și a temei de proiectare pentru obiectivul de investiții: “Modernizare DJ 705D: Bozeș (DJ 705)- Băcâia – lim. județ Alba – lim. județ Alba – Stănija – Buceș, km 33+100 – km 34+ 900”;
  • Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: “Modernizare DJ 705D: Bozeș (DJ 705)- Băcâia – lim. județ Alba – lim. județ Alba – Stănija – Buceș, km 33+100 – km 34+ 900”.