Comunicat de presă al Consiliului județean Hunedoara

Home Administrație Comunicat de presă al Consiliului județean Hunedoara
Comunicat de presă al Consiliului județean Hunedoara

Referitor la afirmațiile apărute și propagate în spațiul public, cu privire la situația financiară și activitatea Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva, în contextul luptei împotriva răspândirii virusului COVID-19, Biroul de Presă al Consiliului Județean (CJ) Hunedoara este împuternicit să transmită următoarele:

Facem precizarea clară și punctuală cu privire la faptul că Bugetul Spitalului Județean de Urgență din Deva a fost aprobat de către CJ Hunedoara întocmai cum a fost fundamentat. Totodată, CJ Hunedoara a răspuns la toate solicitările de susținere financiară ale SJU Deva încă din luna ianuarie a acestui an.

În luna martie 2020, Bugetul SJU Deva a fost rectificat în sensul în care s-au acordat din nou toate sumele solicitate de către unitatea medicală în vederea aplicării în totalitate a tuturor măsurilor de combatere a răspândirii virusului COVID-19.

Subliniem că niciodată, niciun factor responsabil de la nivelul CJ Hunedoara nu a propus sau susținut neacordarea sau respingerea alocărilor financiare solicitate de SJU Deva.

De asemenea, conducerea CJ Hunedoara a depus un efort consistent pentru asigurarea sumelor necesare, echipamentelor de protecție, a dispozitivelor medicale neexistând niciodată o problemă de ordin financiar.

Mai mult, în vederea preîntâmpinării unor eventuale dificultăți, conducerea CJ Hunedoara a comunicat permanent cu Prefectul județului Hunedoara, cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, respectiv cu cea a SJU Deva, pentru a asigura necesarul financiar și a grăbi, cu respectarea normelor legale în vigoare, orice achiziție de echipamente de protecție și dispozitive medicale necesare în lupta pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19.

Aspectele precizate pot fi verificate cu documentele emise, file de buget, procedurile desfășurate cu celeritate, măsurile fiind luate de CJ Hunedoara fără nicio ezitare.

Informațiile potrivit cărora ar fi existat întârzieri în ceea ce privește alocările financiare necesare în lupta pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19 sunt speculații și dezinformări care au singurul scop de a denigra factorii și autoritățile implicate în activitatea de salvare a vieților oamenilor.

Biroul de Presă