Polițiștii locali au aplicat 48 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor Ordonanțelor Militare

Home Stiri la zi Polițiștii locali au aplicat 48 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor Ordonanțelor Militare
Polițiștii locali au aplicat 48 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor Ordonanțelor Militare

Nu mai puțin de 135.000 de lei a fost valoarea totală a sancțiunilor, potrivit ordonanței 1/1999 cu reglementările și modificările ulterioare, sancțiuni pe care polițiștii din Petrila le-au aplicat în weekendul trecut pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în ordonanțele militare emise în situații de urgență.

Vineri noaptea, efective mărite din cadrul Poliției orașului Petrila și a Poliției Locale au acționat pe raza orașului Petrila pentru verificarea respectării regulilor impuse de ordonanțele militare și au aplicat un număr de 48 de sancțiuni. Polițiștii fac un apel la populație pentru a respecta măsurile impuse, pentru că acestea au fost date pentru a-i proteja împotriva noului virus Covid-19, iar aceștia nu doresc să aplice sancțiuni, ci verifică respectarea măsurilor impuse de situația actuală.

Unde-i lege nu-i tocmeală, spunem și noi, mai ales în acest context al propagării foarte rapide a temutului virus. Trebuie să ținem minte că un singur om infestat cu Covid-19, îmbolnăvește aproximativ 280 de persoane și printre aceștia se pot număra familia, prietenii, colegii de muncă, etc. Regulile sunt foarte simple și foarte ușor de îndeplinit: STĂM ACASĂ, NU IEȘIM DECÂT PENTRU STRICTĂ NECESITATE, NE SPĂLĂM PE MÂINI CU APĂ ȘI SĂPUN. Dacă ne protejăm pe noi, îi protejăm și pe cei din jur!

În legătura cu restricțiile impuse prin ordonanțele militare, mulți cetățeni se întrebau dacă trebuie completată declarația pe propria răspundere, indiferent de motivul pentru care ieșim din casă, mai exact dacă mergem doar până la chioșcul din colțul străzii sau la piața de lângă bloc. Suntem obligați să prezentăm autorităților o declarație pe propria răspundere completată chiar și în cazul în care am ieșit până la magazinul din colțul străzii sau de lângă locuință.