Donație de măști din China pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara

Home Stiri la zi Donație de măști din China pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara
Donație de măști din China pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara

6200 de măști aduse direct din China au ajuns, astăzi, la sediul Consiliului Județean Hunedoara și urmează să fie distribuite, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara, către:
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara – 2000 de bucăți;
* Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad – 1000 de bucăți;
* Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu – 1000 de bucăți;
* Unitatea de Asistență Medico-Socială Baia de Criș – 500 bucăți;
* Spitalul Județean de Urgență Deva – 1700 de bucăți.

Măștile chirugicale au fost donate de Zhao Qi, administratorul unui restaurant chinezesc situat în centrul municipiului Deva.

Alte 1800 de măști, care vor sosi în cursul zilei de vineri, vor fi donate în completare, de către reprezentanții restaurantului, Spitalului Județean de Urgență Deva.

Din cauza restricțiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, restaurantul proaspăt amenajat nu a funcționat nicio zi, dar administratorul său a declarat că își dorește să ajute cu tot ceea ce poate orașul și județul care l-au adoptat. Zhao Qi consideră că ”investiția în materiale medicale de protecție este cea mai potrivită în aceste momente”.

”Apreciem gestul domnului Zhao Qi și îi mulțumim pentru că s-a gândit la noi. Donația este binevenită în contextual actual și am decis, de comun acord, să distribuim măștile de protecție angajaților din instituțiile noastre aflate în prima linie în combaterea îmbolnăvirilor cu Covid-19” a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora.