Primele teste rapide de sânge au ajuns la Spitalul din Petroșani

Home Administrație Primele teste rapide de sânge au ajuns la Spitalul din Petroșani
Primele teste rapide de sânge au ajuns la Spitalul din Petroșani

Primele 400 de teste rapide de sânge care pot fi utilizate inclusiv pentru determinarea infecțiilor cu noul coronavirus, achiziționate de Primăria municipiului Petroșani, au ajuns astăzi la Spitalul de Urgență din localitate.

Aceste teste care pot fi de pe acum folosite, atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical suspect de infecția cu noul coronavirus COVID – 19 și vor fi utilizate la recomandarea medicilor de la unitatea spitalicească de la Petroșani

O parte din aceste teste vor ajunge, cu titlu de donație, și la Spitalul județean de Urgență din Deva, care este declarat spital COVID-19. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, spune că în urma consultării cu conducerea Spitalului de Urgență Petroșani a fost luată decizia de dona un număr de 100 dintre aceste teste rapide de sânge, către Spitalul Județean de Urgență din Deva, având în vedere situația medicală dificilă existentă la această unitate sanitară, unde mai multe cadre medicale au fost confirmate sau sunt suspecte de infecția cu COVID – 19.

”Am luat legătura cu Instituția Prefectului de Hunedoara, care gestionează activitatea în această perioadă, și ne-am manifestat disponibilitatea de a dona cele 100 de teste rapide din sânge, iar acum suntem în așteptarea răspunsului”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta precizează, de asemenea, că săptămâna viitoare, ca urmare a demersurilor întreprinse de autoritățile locale de la Petroșani, la Spitalul de Urgență din localitate vor mai fi primite alte 2000 de teste rapide din sânge pentru determinarea infecției cu noul coronavirus.