Tunurile de zăpadă, folosite pentru dezinfecția străzilor și în orașul Petrila

Home Administrație Tunurile de zăpadă, folosite pentru dezinfecția străzilor și în orașul Petrila
Tunurile de zăpadă, folosite pentru dezinfecția străzilor și în orașul Petrila

Odată cu restricțiile impuse de creșterea numărului de infecții, stațiunile montane au fost printre cele nevoite să își închidă activitatea sezonieră, dar tunurile de zăpadă artificială sunt folosite în continuare, de data aceasta pentru dezinfecția pe străzile din întreaga Vale a Jiului.

Din inițiativa unuia dintre cei mai mari investitori privați din Valea Jiului, Emil Părău, tunurile care pulverizau zăpada în stațiunea ”Straja” sunt utilizate acum la operațiunile de dezinfecție pe domeniul public și au putut fi văzute pe parcursul zilei de ieri, miercuri – 8 aprilie, în toate localitățile Văii Jiului. Aceste tunuri de zăpadă au ajuns și în orașul Petrila, după discuția avută de primarul localității, Vasile Jurca, cu Emil Părău.

”Vreau să-i mulțumesc domnului Emil Părău pentru că marți am avut o discuție cu dumnealui și s-a ținut de cuvânt. Ne-a ajutat pentru câteva ore cu o mașină din dotarea firmei pe care o conduce, dotată cu un tun de zăpadă și trei bazine în care noi am pus soluție de apă și clor și am dezinfectat prin pulverizare mare parte a străzilor din orașul Petrila, inclusiv prin cartierele orașului. Gestul domnului Emil Părău a fost foarte bine venit pentru noi, iar când l-am întrebat cât ne costă acest serviciu, ne-a spus că acesta este din partea dumnealui”, a declarat primarul Vasile Jurca.

Edilul de la Petrila confirmă că în paralel cu acțiunile de dezinfecție a străzilor și trotuarelor, la Petrila continuă și dezinfecția scărilor de bloc și face un apel la reponsabilitatea fiecăruia pentru respectarea regulilor impuse în aceste vremuri.

”Vă recomand în continuare să evitați deplasările și aglomerările, respectați recomandările autorităților și vom trece cu bine, împreună, și peste aceste vremuri”, a mai transmis Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.