Medicii militari readuc în normalitate activitatea de la Spitalul Județean de Urgență Deva

Home Stiri la zi Medicii militari readuc în normalitate activitatea de la Spitalul Județean de Urgență Deva
Medicii militari readuc în normalitate activitatea de la Spitalul Județean de Urgență Deva

Echipa de medici militari condusă de lt. col. dr. Constantin Vlase a început activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, imediat după instalarea în funcție, prin decizia Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Potrivit coordonatorului echipei, în prima fază, pentru eficientizarea actului medical şi pentru protecţia personalului medico-sanitar, se reconfigurează circuitele şi are loc relocarea pacienţilor. În paralel se efectuează dezinfecţia de tip înalt a spaţiilor eliberate, în vederea pregătirii acestora pentru a putea asigura un număr suplimentar de locuri pentru viitorii pacienţi.

De asemenea, s-a făcut o evaluare şi s-au luat unele măsuri în ceea ce priveşte stocurile existente de medicamente, materiale de protecţie şi aparatura medicală pentru situaţiile de urgenţă.

În următoarele 48 de ore, pe lângă tratarea pacienţilor internaţi în spital, cea mai importantă acţiune va fi legată de schimbarea personalului aflat acum în spital, cu cei care vor intra în activitate începând de luni 13 aprilie 2020.

Coordonatorul echipei de conducere îi felicită pe cei aflaţi acum în spital, care au stat în prima linie în tot acest timp. Managerul actual al spitalului mulţumeşte autorităţilor locale şi judeţene pentru sprijin. Totodată, spune că orice ajutor financiar din partea oamenilor de afaceri hunedoreni, pentru achizitionarea de substanţe dezinfectante sau de materiale de protecţie, este mai mult decât binevenit. „Lupta trebuie dusă mai departe şi trebuie să aibă ca principale caracteristici rigurozitatea şi seriozitatea specifice militarilor. Spitalul din Deva nu este transformat într-o cazarmă, insă această lupta trebuie dusă în echipă. Impreună cu colegii mei ne punem la dispoziţie toată experienţa noastră, medicală şi militară” – a declarat medicul militar Lt. Col. Dr. Constantin Vlase.

Specialist în boli infecţioase, acesta precizează că, împreună cu întreg personalul medical şi auxiliar de la S.J.U. Deva, va face tot ce este posibil pentru tratarea pacienţilor şi protecţia personalului. Locuitorilor din Deva şi din judeţul Hunedoara, medicul militar le transmite că un mare sprijin adus cadrelor medicale din partea lor, poate fi adus prin respectarea regulilor de distanţare socială şi de protecţie personală.

Între timp, de la SJU Deva apar și primele vești bune legate de evoluția COVID-19, odată cu informația că 6 dintre pacienții internați aici cu coronavirus s-au vindecat și au fost externați.