39 de incendii au afectat peste 400 de hectare de teren și pădure în județul Hunedoara

Home Stiri la zi 39 de incendii au afectat peste 400 de hectare de teren și pădure în județul Hunedoara
39 de incendii au afectat peste 400 de hectare de teren și pădure în județul Hunedoara

În ciuda avertismentelor și apelurilor transmise de autorități, în ultimele 3 zile s-a înregistrat un vârf al acestui an în ceea ce priveşte numărul incendiilor de vegetaţie uscată şi fond forestier în judeţul Hunedoara.

Peste 200 de pompieri, lucrători silvici şi voluntari au luptat, în acest sfârşit de săptămână, pentru lichidarea a 39 de incendii ce s-au extins, înainte de a fi stinse cu mari eforturi, la 409 hectare de teren, dintre acestea 236 hectare fiind litieră de pădure.

Eforturile de stingere a incendiilor produse în zona Luncani şi Cernişoara-Florese au fost susţinute de un elicopter al IGAv dotat cu un dispozitiv special pentru eliberarea apei asupra zonelor greu accesibile afectate de ardere.

În ultimele zile, după adoptarea în C.J.S.U. a unei hotărâri privind măsurile de reducere a riscului de incendiu la fondul forestier, pompierii au aplicat 4 sancţiuni în valoare totală de 10.000 de lei pentru igienizarea terenurilor cu foc deschis. Fermierii sau proprietarii de terenuri amendaţi sunt din Beriu, Bucium, Prăvăleni şi Lunca.