Acțiunile de igienizare de la Petroșani continuă cu spălarea străzilor, cu apă și detergent

Home Administrație Acțiunile de igienizare de la Petroșani continuă cu spălarea străzilor, cu apă și detergent
Acțiunile de igienizare de la Petroșani continuă cu spălarea străzilor, cu apă și detergent

Acțiunile de intervenție derulate de autoritățile locale din municipiul Petroșani pentru dezinfecția străzilor și trotuarelor a intrat într-o nouă etapă, de pe acum activitățile permanente de stropire cu soluție dezinfectantă fiind dublate de o amplă acțiune de spălare a străzilor cu apă și detergenți.

În acest sens, încă de la mijlocul săptămânii precedente, echipe de muncitori de la firma Eolian Energy, care are în atribuții curățenia pe străzile din municipiul Petroșani, dar și cei de la Direcția de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Petroșani, au acționat împreună în  mai multe zone din oraș, într-o acțiune amplă de intervenție coordonată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Peste 50 de litri de detergent concentrat au fost utilizați doar în primele zile în care s-a acționat pe mai multe zone intens circulate, cum sunt Centrul Civic sau zona din perimetrul Spitalului de Urgență din Petroșani, urmând ca în zilele următoare acest tip de acțiune să fie extinsă și în alte zone ale orașului cum ar fi Piața Centrală, zona magazinului Jiul sau Piața Dacia.

Melinda Rogobete, reprezentantul firmei de curățenie stradală a declarat că soluția utilizată este una specială pentru granit, gresie sau pardoseli, aceasta fiind achiziționată de la un distribuitor care are toate certificatele și avizele, inclusiv de la Ministerul Mediului. În plus, aceasta precizează că sunt utilizate și 15 persoane cu perii manuale de curățire a trotuarelor și drumurilor publice, alți 3 angajați continuând, în același timp, stropirea cu soluție dezinfectantă.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că operațiunea vizează limitarea riscurilor de extindere a răspândirii noului coronavirus și vine în completarea altor măsuri specifice derulate de administrația publică locală, cum ar fi dezinfectarea scărilor de bloc, a parcurilor și a instituțiilor publice.

Tot în acest zile, după cum dă asigurări primarul municipiului Petroșani, va începe și montarea aparatelor de dispensare a soluțiilor dezinfectante la scările de bloc din oraș. ”Am primit deja dispenserele comandate de Primăria Petroșani pentru toate cele  836 de scări de bloc. De luni, 13 aprilie, începem montarea acestora, acțiunea urmând să înceapă din cartierul Aeroport. În paralele vom continua și celelalte mijloace de protecție – spălarea cu asfalt a zonelor publice, dezinfectarea și curățenia – pe toată raza municipiului Petroșani. Ne dorim ca acțiunile noastre să fie realizate în mod constant și responsabil, până la eliminarea oricăror riscuri ce țin de pandemia cu noul coronavirus. Dumnezeu să ne ajute !”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acțiunile derulate de reprezentanții administrației publice locale sunt bine primite de cetățeni, care apreciază, în general, măsurile derulate de Primărie pentru curățenie, igienizare și dezinfectare, mulți fiind însă de părere că acest tip de activități ar trebui să devină o permanență în activitatea edililor, nu doar una de conjunctură pandemică.