Președintele Iohannis anunță prelungirea stării de urgență în România pentru încă 30 de zile

Home Stiri la zi Președintele Iohannis anunță prelungirea stării de urgență în România pentru încă 30 de zile
Președintele Iohannis anunță prelungirea stării de urgență în România pentru încă 30 de zile

Președintele Klaus Iohannis a semnat marţi, 14 aprilie 2020, decretul de prelungire a stării de urgență pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Anunțul a fost făcut chiar de către președintele României, prin intermediul unui discurs televizat. „Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe teritoriul României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri împotriva COVID-19”, a spus preşedintele.

De asemenea, preşedintele Iohannis a îndemnat, din nou,  la respectarea restricţiilor impuse de autoritaţi. „Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Altfel vom avea un val de îmbolnăviri și de decese foarte mare. Nu putem permite niciun pas înapoi, avem de-a face cu o răspândire intracomunitară, limitată dar foarte periculoasă”, a spus Klaus Iohannis.

Decretul privind prelungirea stării de urgență în România va intra în vigoare de miercuri, 15 aprilie. După emiterea decretului, acesta ar trebui aprobat de plenul reunit al Parlamentului României.