Primarul Lucian Resmeriță propune alocarea a 3 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală performantă la Spitalul din Lupeni

Home Administrație Primarul Lucian Resmeriță propune alocarea a 3 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală performantă la Spitalul din Lupeni

Consiliul local al municipiului Lupeni este convocat marți, 14 aprilie 2020 în regim de urgență de către primarul Lucian Resmeriță, care a anunțat că va propune o rectificare bugetară prin care să poată fi alocați 3.000.000 de lei pentru Spitalul Municipal din Lupeni.

Banii sunt necesari pentru achiziționarea de aparatură performantă, pentru dotarea secției ATI a Spitalului Municipal Lupeni, aparatură absolut necesară pentru ca personalul medical de la unitatea sanitară din localitate să poată face față tratării, în plan local, a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

Potrivit primarului municipiului Lupeni măsura este luată în urma consultării publice a cetățenilor din localitate care, cu o largă majoritate, și-au declarat susținerea pentru această rectificare bugetară de urgență.

”În urma consultării publice a cetățenilor din municipiul Lupeni, voi convoca Consiliul Local Lupeni pentru aprobarea alocării, în primă fază, a sumei de 3.000.000 lei de la bugetul local, sumă cu care vom achiziționa aparatură performantă, pentru dotarea Sectiei ATI a Spitalului Municipal Lupeni, necesară tratării cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID-19. Această sumă va fi suplimentată dacă va fi necesar. Vreau să le mulțumesc, în primul rând, cetățenilor municipiului Lupeni care au răspuns apelului meu la consultarea publică pe acest subiect și care mi-au confirmat că decizia de a face, în aceste momente, totul pentru sănătate, este una corectă și necesară”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.