CJH continuă lucrările de reabilitare la Castelul Nopcsa

Home Administrație CJH continuă lucrările de reabilitare la Castelul Nopcsa
CJH continuă lucrările de reabilitare la Castelul Nopcsa

Începute în luna octombrie 2019, lucrările de restaurare a Castelului Nopcsa din satul Săcel, comuna Sântămărie Orlea, sunt în plină desfășurare.

Potrivit reprezentanților Serviciului Investiții din cadrul Consiliului Județean Hunedoara, stadiul fizic al lucrărilor executate până în prezent este de 13%. Astfel, au fost realizate lucrări de tencuire a fațadei, de turnare a șarpantei la parter, turnare a plăcii de beton la etaj, curățare a pereților și montajul scheletului la acoperiș. În prezent se lucrează la șarpantă și tencuieli interioare.

Interesul pentru derularea acestui proiect integrat strategiei locale de dezvoltare economico-socială, furnizând repere pentru atragerea de investiții în zonă, valorificarea forței de muncă disponibilă, a potențialului turistic pe coordonate de ecoturism, agroturism și turism rural sau de aventură, a factorilor de mediu și relief.

Obiectivul general al proiectului este recuperarea și valorizarea patrimoniului material, imaterial și promovarea acestuia în context regional și european.

Valoarea totală a proiectului este de 9,1 milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.