Jandarmii montani din Parâng, vigilenți la transporturile ilegale de material lemnos

Home Stiri la zi Jandarmii montani din Parâng, vigilenți la transporturile ilegale de material lemnos
Jandarmii montani din Parâng, vigilenți la transporturile ilegale de material lemnos

O echipă de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng au depistat marţi, 14 aprilie a.c., în jurul orei 15.10, o persoană care transporta material lemnos cu un autocamion pe un drum forestier din localitatea Petrila.

Cantitatea de lemn din specia molid transportată nu corespundea cu datele înscrise în avizul de însoţire.

Jandarmii au sancţionat bărbatul în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţilor silvice, materialul lemnos fiind predat Ocolului Silvic Petrila.

În aceeași zi au depistat, în jurul orei 17.00, pe raza localității Petroșani, un bărbat care transporta material lemnos cu un autocamion. Deoarece existau inadvertențe între datele înscrise în avizul de însoțire, camionul a fost condus de către echipajul de jandarmi până in localitatea Mușetești, judetul Gorj, unde în urma inventarieirii s-a constatat o cantitate de 9 metri cubi transportata în plus fața de datele înscrise în aviz.

Și în acest caz, s-a dispus confiscarea materialului lemnos și sancționarea persoanei în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţilor silvice.