Misiunea de căutare a muncitorilor prinși sub dărâmături la mina Uricani continuă

Home Stiri la zi Misiunea de căutare a muncitorilor prinși sub dărâmături la mina Uricani continuă
Misiunea de căutare a muncitorilor prinși sub dărâmături la mina Uricani continuă

Odată cu prăbuşirea unuia din fostele turnuri de extracţie din incinta Exploatării Miniere Uricani, în cursul acestei dimineți, tone de moloz s-au prăbuşit peste o autobasculantă în care se aflau 3 muncitori care lucrau la ecologizarea minei.

Potrivit informațiilor comunicate de ISU Hunedoara, unul dintre muncitori a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi oameni au fost surprinşi sub dărâmături.

Echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petrosani se află deja de câteva ore la fața locului, unde cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multi-risc vor fi tăiate şi îndepărtate elementele de dărâmătură. Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate in dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie. Întreaga operaţiune se desfăşoară cu respectarea tuturor normelor şi principiilor de protejare a salvatorilor.

Din păcate, până la această oră, cele două victime ale acestui accident de muncă nu au fost încă găsite de salvatori. În operațiunile de căutare sunt implicați 40 de pompieri specializați în căutare-salvare şi ajutor medical. Pentru identificarea locului în care au fost blocați sub moloz cei doi muncitori, cu vârsta de 31, respectiv 41 de ani, este utilizată și o cameră cu termoviziune şi 3 echipaje canine.