Donație de măști pentru patru primării din județul Hunedoara

Home Stiri la zi Donație de măști pentru patru primării din județul Hunedoara
Donație de măști pentru patru primării din județul Hunedoara

Prin intermediul Consiliului Județean Hunedoara, au fost distribuite, către patru primării hunedorene, un număr de 1800 de măști chirurgicale provenite dintr-o donație a unui om de afaceri chinez. Măștile erau destinate inițial Spitalului Județean de Urgență Deva, dar cum unitatea spitalicească are acum stocuri suficiente de materiale de protecție, de comun acord cu donatorul, s-a decis redirecționarea acestora către câteva unități administrativ-teritoriale din județ, care au mare nevoie de acestea

Astfel, câte 450 de măști au fost expediate către primăriile din Hunedoara, Lupeni, Vulcan și Orăștie.

Măștile chirurgicale au fost donate de domnul Zhao Qi, administratorul unui restaurant chinezesc situat în centrul municipiului Deva. Acesta a oferit Consiliului Județean Hunedoara o donație de 8000 de măști chirurgicale.

O primă tranșă, care a însumat 6.200 de măști, a fost adusă săptămâna trecută. Materialele de protecție au fost distribuite atunci instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Hunedoara, aflate în prima linie în lupta contra răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara a primit 2000 de măști, câte 1000 de măști au ajuns la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad și Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, Unitatea de Asistență Medico-Socială Baia de Criș a primit 500 de măști, iar către Spitalul Județean de Urgență Deva au plecat 1700 de măști.