Iată 8 metode simple pentru a da un refresh bucătăriei fără să o renovezi

Home Stiri la zi Iată 8 metode simple pentru a da un refresh bucătăriei fără să o renovezi
Iată 8 metode simple pentru a da un refresh bucătăriei fără să o renovezi

Bucătăria este inima oricărei case și, fie că gătești aici, fie că doar iei masa, această încăpere este locul de întâlnire al familiei.

Cu siguranță și tu îți dorești ca bucătăria ta sa fie unică, primitoare și să pară mereu în trend. Una demodată poate crea o atmosferă mai puțin plăcută în locuință, dar nu există întotdeauna și un buget pentru o renovare completă. Sunt, însă, câteva lucruri pe care le poți face pentru a-i îmbunătăți aspectul. 

Iată câteva metode pentru a da un refresh bucătăriei cu costuri reduse: 

 

1. Schimbă mânerele dulapurilor

 

Nu ai idee cât de rapid și ușor este să dai un aer nou bucătăriei prin schimbarea mânerelor vechi. Înlocuiește-le cu unele din alamă, cu o formă elegantă și modernă. Acest lucru va face ca încăperea să pară instantaneu în trenduri și nici nu te va costa o avere.

 

 

 

2. Vopsește mobila

 

Să vopsești dulapurile s-ar putea să ți se pară prea mult, dar este un lucru foarte accesibil. Costul a doua cutii de vopsea este, cu siguranță, mai mic decât cel al unui mobilier nou. Indiferent că optezi pentru negru, gri deschis sau nuanțe pastelate, câteva straturi vor transforma complet felul în care arată spațiul tău preferat.

 

 

3. Adaugă un raft deschis 

 

Dacă ai un perete gol, ar trebui să iei în considerare adăugarea unor rafturi. Astfel, îți poți expune și vesela de porțelan sau cartile de bucate, oferind, în același timp, un look sofisticat încăperii. 

 

 

4. Investește într-un aparat electrocasnic

 

Din punct de vedere financiar, este mai puțin stresant să achiziționezi electrocasnicele pe rând. Astfel, gândește-te ce aparat utilizezi cel mai des și înlocuiește-l cu un model nou și mai eficient. Spre exemplu, descopera gama de cuptoare incorporabile și dă o noua față bucătăriei tale.

 

5. Zugrăvește pereții 

 

 

Aburul din oala se ridică, se lipește pe pereți, datorită prafului, iar rezultatul este un aspect îmbâcsit. La fel se întâmplă și cu uleiul care sare din tigaie. Astfel, chiar dacă nu vrei să schimbi culoarea pereților, îi poți reîmprospăta cu un strat de vopsea și vei vedea cum încăperea se va schimba. Dacă ești mai aventuros, poți încerca alte nuanțe, dar ai grijă să se asorteze cu restul obiectelor.

 

6. Reorganizează dulapurile și sertarele

 

Dacă motivul pentru care te-ai gândit să renovezi bucătăria este dorința de a avea mai mult spațiu, ar trebui să iei în considerare reorganizarea celui de care dispui deja. Dublează locurile de depozitare, achiziționând separatoare pentru sertare și adăugând încă o poliță între rafturi, bineînțeles acolo unde se poate. De asemenea, renunță la farfuriile și la oalele pe care nu le folosești niciodată și, astfel, vei reuși să eliberezi cel putin un sertar. 

 

7. Adaugă lumini 

 

 

Mai multă lumină va da senzația de spațiu mai mare și mai aerisit. La acest capitol, ai mai multe opțiuni. Fie alegi o lustră clasică sau una care să atârne (acest model da foarte bine deasupra mesei), fie alegi o bandă cu lumini led, pe care să o lipești sub mobilă. Efectul este impresionant! 

8. Foloseste aranjamente florale 

 

 

Aceasta este cea mai simplă și cea mai puțin costisitoare metodă. Fă chiar tu câteva aranjamente florale și pune-le undeva la vedere – pe masă, pe blat sau pe pervaz. Vor da bucătăriei un aer proaspăt și un pic de culoare, iar ție o stare de bine.

Prin urmare, nu este nevoie să spargi pușculița pentru a avea o bucătărie ca în filme. Aplică aceste metode și vei obține același efect ca în cazul unei renovări complete! 

Surse foto: rawpixel.com, pinterest.com