Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își actualizează colecțiile și bazele de date

Home Cultură Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își actualizează colecțiile și bazele de date
Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își actualizează colecțiile și bazele de date

Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își actualizează, în această perioadă, colecțiile și bazele de date. Activitatea instituției, aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, se desfășoară în baza programului normal de lucru, doar cu oprirea temporară a relațiilor cu publicul. Angajații bibliotecii au astfel răgazul să verifice în amănunt și să aducă la zi baza de date, pe fiecare segment de activitate.

Potrivit reprezentanților instituției, continuă activitatea de digitalizare a presei din colecțiile bibliotecii și OCR-izarea documentelor scanate (transformarea în fișiere editabile) și publicarea lor pe Internet și Intranet. Concomitent, se lucrează la scanarea coperților documentelor de bibliotecă existente și completarea bazei de date cu acestea, precum și verificarea sutelor de mii de documente de bibliotecă aflate în baza informatică a instituției, astfel încât evidența lor să fie cât mai exactă, iar utilizatorii să aibă acces facil la ele.

Compartimentul Informare Bibliografică a elaborat și buletinul informativ „Noutăți în bibliotecă” (aferent trimestrului I al anului 2020), astfel încât, în viitorul nu prea îndepărtat, cititorii să fie la curent cu tot ce este nou în bibliotecă. De asemenea, este în curs de elaborare „Calendarul aniversărilor culturale”, o lucrare cu o periodicitate lunară, în care sunt trecute în revistă cele mai importante evenimente, aniversări sau comemorări de personalități.