Controale în trafic pe drumurile județene și amenzi pentru transportatorii prinși cu nereguli

Home Stiri la zi Controale în trafic pe drumurile județene și amenzi pentru transportatorii prinși cu nereguli
Controale în trafic pe drumurile județene și amenzi pentru transportatorii prinși cu nereguli

Serviciul Autoritate Județeană de Transport (SAJT) din cadrul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara efectuează miercuri, 22 aprilie 2020, controale în trafic rutier în vederea respectării masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe şi/sau dimensiunilor maxime admise, pe drumurile județene și eliberarea autorizațiilor speciale de transport.

Astfel, în punctul de control stabilit pe DJ 706A, pe raza localității Ilia (străzile Traian și Unirii), au fost aplicate până la această oră 5 contravenții pentru refuzul conducătorilor auto de a supune vehiculul verificării prin cântărire, contravenție prevăzută de Ordonanța nr. 43/1997.

„Acțiunea va continua pe întreg parcursul acestei zile, dar și în zilele următoare. Am primit nenumărate solicitări din partea primarilor care, pe bună dreptate, ne semnalează abuzuri ale transportatorilor care nu respectă masa totală maximă admisă și deteriorează astfel drumurile județene. Noi investim sume importante, bani publici, în întreținerea acestor drumuri care sunt pentru toți, nu numai pentru transportatori. De aceea, trebuie să ne asigurăm că nimeni nu-și bate joc de banii investiți. Nu numai că vom continua, dar vom intensifica aceste controale. Vor fi amendați până când vor înțelege să respecte legile”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Conform art. 61 alin. (1) lit k) din Ordonanța nr. 43/1997, refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire şi/sau măsurare a dimensiunilor, refuzul de a însoţi vehiculul personalului cu atribuţii de control în vederea cântăririi şi/sau măsurării dimensiunilor transportului, precum şi refuzul de a prezenta personalului cu atribuţii de control documentele privind transportul, cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, aplicată conducătorului auto.