Salvamont Hunedoara continuă acțiunea de (re)marcare a traseelor turistice din munții Poiana Ruscă

Home Reportaj Salvamont Hunedoara continuă acțiunea de (re)marcare a traseelor turistice din munții Poiana Ruscă
Salvamont Hunedoara continuă acțiunea de (re)marcare a traseelor turistice din munții Poiana Ruscă

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Hunedoara profită de vremea bună și derulează, în aceste zile, o amplă campanie de remarcare și curățare a traseelor turistice din județ. Pentru început, aceștia au abordat traseele cu plecare din municipiul Hunedoara având ca destinație munții Poiana Ruscă.

Primele echipe au ieșit în teren încă de miercuri, 22 aprilie. Una dintre echipe a început lucrul la traseul bandă roșie care ajunge la Ghelari – Poienița Voinii – Vadu Dobrii – Poiana Crivina și are ca destinație finală Vf. Rusca. În prima zi, traseul a fost verificat și remarcat până în zona Ghelari – Poienița Voinii.

Joi, 23 aprilie, o altă echipă a continuat refacerea și curățarea traseului pe sectorul Poienița Voinii – Vadu Dobrii.

O a treia echipă s-a ocupat de refacerea și curățarea traseului turistic de pe Valea Cernei (marcaj bandă albastră/triunghi albastru). Marcajele au fost reîmprospătate, a fost tăiată vegetația din zona stâlpilor și a indicatoarelor de semnalizare pentru o mai bună vizibilitate a lor. Traseul marcat cu bandă albastră pornește de la Centrul de Informare Turistică din Hunedoara și atinge următoarele puncte: Tăul Teliucului – Lacul Cinciș – Bolta Apei – Cheile Cernei – Lunca Cernii – Gura Bordului – limită cu județul Caraș-Severin.

Un alt treilea traseu care străbate Ținutul Pădurenilor este cel marcat cu bandă galbenă. Tot cu plecare din Hunedoara, acesta va conduce turiștii spre furnalul de la Govăjdie – Cerișor – Lelese – Vadu Dobrii. Și acesta va fi verificat și remarcat de către salvamontiști, pentru ca, atunci când vor fi ridicate restricțiile impuse de pandemie, iubitorii de drumeții să poată ajunge ușor la destinațiile dorite.