Final fericit pentru o nouă investiție în educație la Petroșani: Grădinița ”IG Duca”

Home Administrație Final fericit pentru o nouă investiție în educație la Petroșani: Grădinița ”IG Duca”
Final fericit pentru o nouă investiție în educație la Petroșani: Grădinița ”IG Duca”

Începute acum mai bine de un deceniu, lucrările pentru construcția și amenajarea unei noi grădinițe în municipiul Petroșani, în imediata vecinătate a Școlii gimnaziale ”IG Duca” din plin centrul municipiului Petroșani, au fost, încă de la început urmărite de ghinion. Prima oară, după cum își amintește primarul Tiberiu Iacob Ridzi, inițiator al acestui proiect de investiții susținut de administrația locală de la Petroșani, au existat o serie de sincope de ordin birocratic la Ministerul Învățământului (co-finanțator al acestui obiectiv). Apoi, odată începute lucrările, acestea s-au confruntat de mai multe ori cu întreruperi generate de falimentul antreprenorilor care au câștigat contractul de execuție.

Așa se face că acest proiect, care trebuia finalizat în cel mult 14 luni, a întârziat nu mai puțin de 12 ani. Din fericire, întreaga odisee pare că a ajuns la final, iar finalul se dovedește a fi unul fericit, chiar dacă el vine într-un moment mai puțin fericit pentru cei care trebuie să fie beneficiari ai acestei investiții, copiii, pe care pandemia de coronavirus îi va ține până la toamnă departe de instituțiile educaționale.

Chiar și așa, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a marcat momentul finalizării construcției noii grădinițe ”IG Duca” din Petroșani, care au fost recepționate, oferind viitorilor beneficiari un tur virtual, prin intermediul camerelor de luat vederi ale televiziunilor locale. ”Mă bucur că, în sfârșit, lucrările la această grădiniță au fost încheiate, iar clădirea a fost recepționată. Între timp am obținut și toate avizele pentru funcționare, inclusiv avizul de la ISU. Este adevărat că așteptăm cu toții, de foarte mult timp, punerea în folosință a acestui obiectiv la care lucrările au durat mai bine de 10 ani, dar nu din vina noastră. Au fost tot felul de sincope. Prima data a fost la Ministerul Învățământului, apoi a revenit la noi, am avut probleme cu constructorii care au intrat în faliment. Dar totul e bine când se termină cu bine și acum suntem în măsură să-i anunțăm pe viitorii beneficiari, copii din grupele de preșcolari de la Școala IG Duca de faptul că, din toamnă, vor avea o grădiniță nou-nouță, frumoasă, spațioasă, dotată corespunzător pentru activitățile educaționale”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a precizat că aici vor fi mutate din toamnă grupele de copii care merg acum la grădiniță în incinta Școlii IG Duca, însă a precizat că numărul preșcolarilor poate fi suplimentat, în funcție de cerințele care vor veni din partea părinților. Până atunci, administrația locală de la Petroșani se va asigura că spațiul va fi și mobilat corespunzător și vor fi aduse și dotările necesare activităților didactice și administrative. De altfelm  primarul Tiberiu Iacob Ridzi a informat că o parte din mobilier, pentru care Consiliul local Petroșani a alocat 50.000 de lei, va ajunge la Petroșani chiar în aceste zile iar până la deschiderea viitorului an școlar totul va fi pregătit așa cum se cuvine pentru a-i primi, în cepe mai bune condiții, pe copii și dascăli. Spre bucuria părinților, dar și a reprezentanților administrației locale care pot bifa în dreptul realizărilor încă un obiectiv deosebit de important pentru întreaga comunitate.