Utilaj multifuncțional achiziționat pe fonduri europene, utilizat la Uricani și pentru combaterea noului coronavirus

Home Administrație Utilaj multifuncțional achiziționat pe fonduri europene, utilizat la Uricani și pentru combaterea noului coronavirus
Utilaj multifuncțional achiziționat pe fonduri europene, utilizat la Uricani și pentru combaterea noului coronavirus

Un utilaj multifuncțional a intrat în dotarea serviciului de gospodărie al Primăriei orașului Uricani, după ce municipalitatea a câștigat un proiect european cu fonduri nerambursabile pentru achiziționarea acestuia.

Noul utilaj și-a făcut în aceste zile apariția și pe străzile din orașul Uricani, fiind utilizat în activitățile de curățenie dar, așa cum precizează primarul Dănuț Buhăescu, și în derularea acțiunilor specifice de combatere a noului coronavirus, derulate constant de autoritățile de la Uricani.

”Am achiziționat, prin fonduri europene, un utilaj multifuncțional pe care-l avem acum la dispoziție pentru efectuarea de lucrări de curățenie și de transport al diverselor materiale necesare la diferite lucrări pe care le avem în oraș. Utilajul este dotat cu perie pentru măturat strada, iar pentru perioada de iarnă îi vom putea monta o lamă pentru curățarea zăpezii. În plus, pentru că utilajul dispune și de un sistem pentru stropirea străzilor, cu duze de dispersie și cu un bazin de 2 tone, deja l-am utilizat și-l vom utiliza în continuare pentru acțiunile de stropire cu material dezinfectant (soluție cu clor) pe toate străzile din orașul Uricani. În plus, am adaptat și un sistem manual de stropire cu furtun racordat la acest bazin, cu care efectuăm acum acțiuni de spălare a trotuarelor și aleilor pietonale cu soluție pe bază de clor, iar după trecerea crizei epidemiologice vom putea acționa similar, pentru spălarea prafului dar și pentru a uda rondurile de flori și spațiile verzi din oraș. Este un utilaj deosebit de util pe care am reușit să-l achiziționăm din fonduri europene atrase de echipa de la Primărie și care ne va fi de foarte mare ajutor în activitățile de gospodărie locală”, explică Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Proiectul pentru achiziția acestui utilaj multifuncțional a fost realizat în urmă cu un an, contractul de finanțare fiind semnat la 21 mai 2019, la sediul ADR Vest din Timișoara. Valoarea acestuyi proiect este de 419.442,59 lei din care contribuția Primăriei orașului Uricani a fost de 66.011,84 lei .