Zece tuneluri de dezinfecție produse la Petroșani ajung la Spitalul de Urgență din localitate

Home Economie Zece tuneluri de dezinfecție produse la Petroșani ajung la Spitalul de Urgență din localitate
Zece tuneluri de dezinfecție produse la Petroșani ajung la Spitalul de Urgență din localitate

În complexul de măsuri pentru combaterea noului coronavirus, Spitalul de Urgență din Petroșani va achiziționa și monta, la principalele căi de acces în spital, un număr de 10 până la 14 tuneluri de dezinfecție. Acestea sunt realizate de către o prestigioasă firmă din Valea Jiului, care în contextul pandemiei COVID-19 și-a reprofilat o parte din activitate pe producția de sisteme de protecție și dezinfecție.

Noile tuneluri de dezinfecție care vor fi instalate și la Spitalul de Urgență din Petroșani sunt realizate pe o structură de aluminiu cu policarbonat, fiind prevăzute cu un sistem de dispersie automată a substanțelor dezinfectante prin intermediul unui număr de 10 duze acționate de un sistem de detectare senzorială a mișcării. Ansamblul cuprinde de asemenea un covor impregnat cu soluție dezinfectantă. Funcționarea sistemului este complet automatizată, fiind necesară doar conectarea acestuia la o priză de 220 V. În plus, tunelurile de dezinfecție sunt foarte ușoare și mobile, astfel încât pot fi mutate ușor în diverse zone în care se impune utilizarea acestora.

Producătorul – firma Visa SA Petroșani – arată că aceste tuneluri de dezinfecție pot fi utilizate cu succes și în alte spații publice, de la instituții, firme, farmacii sau magazine până la gări, aeroporturi sau chiar locuințe. Costul unui astfel de sistem de protecție este de 4500 de lei, la care se adaugă cota legală de TVA și pot fi comandate direct la producătorul din Valea Jiului.