Donație de măști de protecție pentru medicii din spitalele hunedorene din partea parlamentarilor social-democrați

Home Politică Donație de măști de protecție pentru medicii din spitalele hunedorene din partea parlamentarilor social-democrați
Donație de măști de protecție pentru medicii din spitalele hunedorene din partea parlamentarilor social-democrați

Nu mai puțin de 13.000 de măști chirurgicale destinate medicilor și cadrelor sanitare din spitalele hunedorene au fost achiziționate ca urmare a unor donații făcute de parlamentarii PSD ai județului Hunedoara. Potrivit președintelui Organizației județene PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, fiecare dintre parlamentarii social-democrați din județul nostru, respectiv senatorii Cristian Resmeriță și Viorel Sălan, dar și deputații Natalia Intotero, Laurențiu Nistor și Ilie Toma au donat câte 5.000 de lei pentru această acțiune menită să vină în sprijinul celor aflați în prima linie a luptei anti-COVID19 în județul Hunedoara.

O parte dintre aceste măști de protecție au ajuns luni, 4 mai 2020 la cele trei unități medicale din regiunea Văii Jiului și anume la Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul Municipal Vulcan și Spitalul de Urgență din Petroșani.

”Desigur că orice fel de donație constând în echipamente medicale de protecție este pentru medici una întotdeauna necesară și binevenită. Eu mă bucur și mai mult de faptul că donațiile pe care ni le-au făcut parlamentarii PSD din județul nostru constau în echipamente de cea mai bună calitate și nu pot decât să le mulțumesc pentru gestul lor”, a spus dr. Cătălin Popa, directorul Spitalului Municipal Vulcan.

Gestul parlamentarilor social-democrați a fost apreciat, totodată, și de primarii Lucian Resmeriță (primarul municipiului Lupeni) și Gheorghe Ile (primarul municipiului Vulcan). Primarul municipiului Lupeni apreciază că pentru echipa medicală de la Spitalul Municipal Lupeni donația parlamentarilor PSD vine în completarea investițiilor făcute de administrația publică locală în achiziționarea de echipamente medicale, Primăria Lupeni relocând în acest scop nu mai puțin de 3 milioane de lei din bugetul local al anului 2020. ”După cum se știe, Spitalul Municipal Lupeni este spital suport COVID-19 și tocmai de aceea noi am acordat și acordăm o atenție sporită aprovizionării cu materiale de protecție, în acest sens donația colegilor parlamentari ai PSD Hunedoara este apreciabilă și le mulțumim. Astfel de măști și echipamente de protecție sanitară sunt foarte importante în spital, iar prin utilizarea lor corectă am reușit să gestionăm bine, la Lupeni, misiunea noastră de combatere a noului coronavirus, iar faptul că deja la Spitalul din Lupeni, cu echipa condusă de doamna manager Carmen Misaroși avem cazuri de COVID-19 tratate cu succes de medicii noștri reflectă faptul că s-a acționat cu responsabilitate și eficiență”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

La rândul său, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile apreciază donația făcută de parlamentarii social-democrați Spitalului din Vulcan, chiar dacă și-ar dori să nu fie necesară utilizarea acestora. ”Ne-am dori cu toții să nu fie nevoie de astfel de materiale sanitare, dar realitatea în care trăim ne arată cât sunt ele de importante pentru protecția medicilor, dar și pentru pacienți. Le mulțumesc parlamentarilor noștri pentru această donație care, poate chiar dacă nu este una foarte mare din punct de vedere al valorii financiare, este una deosebit de importantă pentru ceea ce înseamnă solidaritatea în astfel de momente, inclusiv din punct de vedere politic”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Distribuția măștilor chirurgicale pe care parlamentarii PSD Hunedoara le-au achiziționat pentru a le dona spitalelor hunedorene va continua, zilele următoare, în celelalte spitale din județ.