CJ Hunedoara finanțează reabilitarea conductei de apă potabilă din Dobra

Home Administrație CJ Hunedoara finanțează reabilitarea conductei de apă potabilă din Dobra
CJ Hunedoara finanțează reabilitarea conductei de apă potabilă din Dobra

Locuitorii din localitățile hunedorene Baniu și Dobra vor avea apă de calitate corespunzătoare, la presiune normală, la robinet, după ce Consiliul județean Hunedoara a aprobat, în ședința din 6 mai 2020, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea unui tronson al conductei de aducțiune a apei potabile aferentă sistemului zonal de alimentare cu apă Baniu-Dobra.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că este vorba despre reabilitarea unui segment aferent acestei aducțiuni de apă, în lungime de 860 m, realizat în anul 2008 dintr-un material care nu respectă exigențele de calitate în ceea ce privește rezistența, stabilitatea și siguranța în exploatare. „Din cauza vechimii și a exploatării acestei conducte în regim de funcționare la suprapresiune, în ultimii 2 ani au avut loc 11 avarii majore. Segmentul de conductă are o rezistență diminuată, o capacitate limitată, iar pentru a asigura aprovizionarea cu apă potabilă de calitate, pentru confortul consumatorilor, dar și pentru eliminarea pierderilor, am decis să finanțăm această investiție. Sănătatea populației este o prioritate, așa cum am mai spus-o, și este datoria noastră să luăm toate măsurile în sprijinul populației din zonă”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Valoarea totală a investiției este de 509.431 lei cu TVA, iar durata de implementare este de 4 luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.

De asemenea, s-a decis ca segmentul de conductă să fie relocat pe domeniul public (în prezent fiind amplasat pe terenuri private), rezultând astfel o lungime totală de 930 m.

Potrivit autorităților județene, prin implementarea acestui proiect se va asigura aprovizionarea cu apă potabilă din sursa de apă controlată din punct de vedere igienico-sanitar, printr-o conductă de aducțiune realizată din materiale care să asigure rezistența, stabilitatea și exploatarea. În plus, reducerea pierderilor de apă din sistem va conduce la optimizarea veniturilor și diminuarea cheltuielilor pentru reparații.