Trotuare și asfalt pe strada Retezatului din Lupeni

Home Administrație Trotuare și asfalt pe strada Retezatului din Lupeni
Trotuare și asfalt pe strada Retezatului din Lupeni

În circa două luni de zile, și pe strada Retezatului din municipiul Lupeni se va circula pe asfalt. Situată în zona vechiului centru muncitoresc al orașului, mai jos de sediul Primăriei, strada Retezatului este una din puținele străzi de pe raza municipiului Lupeni în care nu există încă asfalt și pe care nu au fost executat de foarte multă vreme lucrări de reabilitare.

Primarul municipiului Lupeni recunoaște că și-a propus încă de acum 3 ani, când a venit în fruntea administrației locale, să includă această stradă în rândul celor care trebuiesc reabilitate și asfaltate. În acest scop, au fost întocmite toate documentațiile tehnice și legislative necesare, au fost identificate și alocate fondurile pentru realizarea lucrărilor, au fost finalizate etapele de licitație și acum a fost semnat și ordinul de începere a lucrărilor.

Utilajele și echipele de muncitori și-au făcut deja apariția pe acest nou șantier de investiții de pe raza municipiului Lupeni, spre bucuria locuitorilor din această zonă. ”Începând cu data de miercuri, 6 mai, au început efectiv lucrările la acest proiect, firma care-l va implementa a adus deja și bordurile care vor fi montate pe toată lungimea străzii, urmând ca în perioada imediat următoare să derulăm aici lucrări de pregătire a terenului pentru turnarea, în premieră, pe acest drum, a unui covor de asfalt. Încă de anul trecut noi am finalizat aici și un proiect de construire a rigolelor, pentru că existau foarte mari probleme pe această stradă cu apele pluviale, care la fiecare ploaie afectau serios drumul. Am reușit, anul trecut, să rezolvăm această problemă, iar acum ne pregătim să finalizăm așa cum trebuie, cu trotuar și cu drum asfaltat, strada Retezatului din municipiul Lupeni. Este o lucrare importantă pe care eu am asumat-o de când am venit la Primărie, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu cetățenii care locuiesc în zonă și mă bucur că și față de aceștia, așa cum le-am promis, reușim să ne ținem de cuvânt și să facem ceea ce trebuie pentru confortul lor într-un municipiu”, a declarat primarul municipiului Lupeni.

Acesta mai spune că în atenția edililor din Lupeni se află și alte străzi similare de pe raza localității, unde vor urma astfel de lucrări de investiții, desigur în limita bugetului pe care administrația de la Lupeni îl are alocat în această direcție.