La Petroșani se fac pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și terenurilor sportive

Home Administrație La Petroșani se fac pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și terenurilor sportive
La Petroșani se fac pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și terenurilor sportive

Autoritățile locale de la Petroșani vor demara un amplu program de curățenie și dezinfectare a tuturor parcurilor de pe raza localității, în vederea redeschiderii acestora odată cu ridicarea stării de urgență și relaxarea măsurilor impuse de pandemia COVID-19 după data de 15 august.

În acest sens, potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, în săptămâna care urmează echipele de muncitori ale DADPP vor acționa în toate parcurile din oraș. ”Am început deja o amplă acțiune de curățenie în municipiul nostru, care are în vedere în mod principal parcurile din oraș și locurile de promenadă. Acțiunea va continua și în săptămâna care urmează, pentru că ne dorim să fim pregătiți corespunzător pentru momentul în care se vor putea relaxa măsurile de distanțare socială, iar oamenii vor putea reveni în parcuri și în zonele de promenadă din municipiul Petroșani. Acționăm din zona cartierului Aeroport înspre zona centrală a orașului, cosim iarba, continuăm acțiunile de dezinfecție, vom remonta băncile de odihnă și vom instala noi coșuri de gunoi acolo unde este necesar”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În același timp, în pregătirea aceluiași moment de relaxare a măsurilor restrictive impuse de starea de urgență sanitară, administrația locală de la Petroșani a demarat și un program de dezinfecție și amenajare a bazei sportive ”Jiul-Petre Libardi”. Aici, au acționat în ultimele zile pentru activitățile de curățenie și ecologizare și echipe de voluntari, dar și administratorii bazei. Tot pentru a facilita activitatea administratorilor bazei sportive, municipalitatea a pus la dispoziția acestora și un tractoraș de tuns iarba, cu care se va acționa pentru întreținerea gazonului. Cel care a făcut primul tur de stadion cu noul utilaj a fost chiar primarul Tiberiu Iacob Ridzi. ”Am dat și eu o mână de ajutor băieților de la stadion și mă bucur că am putut face această investiție care va facilita munca celor de la stadion care se ocupă de întreținerea gazonului. Lucrăm zi de zi și la stadionul Jiul pentru întreținerea și igienizarea acestuia pentru că la fel ca toți iubitorii de sport, ne dorim ca și aici activitățile să revină cât mai repede posibil la normal, iar acest lucru trebuie să ne găsească pregătiți”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.