Vești din ce în ce mai bune de la instituțiile de sănătate publică din subordinea Consiliului Județean Hunedoara

Home Stiri la zi Vești din ce în ce mai bune de la instituțiile de sănătate publică din subordinea Consiliului Județean Hunedoara
Vești din ce în ce mai bune de la instituțiile de sănătate publică din subordinea Consiliului Județean Hunedoara

La Spitalul Județean de Urgență Deva situația pacienților confirmați cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 este încurajatoare. La începutul acestei săptămâni, datele statistice arată că în spital mai sunt internați 78 de pacienți. În week-end, au fost externate 11 persoane și a fost internat un singur pacient. Din nefericire, sâmbătă s-au înregistrat două decese.

La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad, sunt internați 57 de pacienți. În urma triajului, 6 pacienți au fost declarați suspecți de infecția cu virusul SARCoV-2 și sunt izolați. Sunt libere 65 de paturi.

La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu, sunt internați 52 de pacienți, nu mai există niciun suspect de infecție cu SARS-CoV-2. Paturi libere: 101. Un cadru medical confirmat la data de 16.04.2020 cu infecția virusului COVID-19 este, în continuare, internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

La Unitatea de Asostență Medico-Socială (UAMS) Baia de Criș și în centrele de îngrijire ale DGASPC Hunedoara numărul bolnavilor și al suspecților se reduce simțitor. Astfel, la UAMS Baia de Criș, sunt 38 de pacienți internați. Paturi libere – 12.La data de 11.05.2020, numărul cazurilor confirmate de infecție cu virusul SARS-CoV-2 este 7 (2 pacienți și 5 angajați), toți internați pentru tratament la Spitalul Județean de Urgență Deva. Sâmbătă au fost externate încă două persoane, un benefiaciar și un angajat al UAMS Baia de Criș. Începând de luni, 11 mai, 11 angajați sunt în izolare la această unitate de asistență socială timp de 14 zile. Restul de 15 angajați intră în autoizolare la domiciliu.

În centrele DGASPC care oferă servicii de tip rezidențial pentru protecția persoanelor adulte cu dizabilități (10 la număr), pentru protecția copilului (1) și la căminul pentru persoane vârstnice de la Pui au fost testați toți angajații și o parte a beneficiarilor. În alte opt centre pentru protecția copilului acțiunea de testare a anagajaților va începe de astăzi. La C.I.A Brănișca toți cei 5 beneficiari testați pozitiv în data de 4 aprilie au fost vindecați și externați. În spital mai este internat singurul angajat testat pozitiv. La C.I.A. Păclișa, din cele 19 persoane (8 angajați și 11 beneficiari) testate pozitiv s-au negativat, în urma tratamentului, 4 beneficiari și 4 angajați. În continuare, 4 angajați și 7 beneficiari rămân sub supraveghere medicală. În zilele de 11, 12 și 13 mai în centrele DGASPC Hunedoara se realizează schimbul personalului izolat preventiv la locul de muncă în baza OM nr. 8/ 2020, cu personal aflat în autoizolare la domiciliu.