Deva va avea nod rutier de descărcare pe de A1 la Sântuhalm

Home Politică Deva va avea nod rutier de descărcare pe de A1 la Sântuhalm
Deva va avea nod rutier de descărcare pe de A1 la Sântuhalm

Pentru că participanții la traficul rutier de pe autostrada A1 care doresc să ajungă sau să plece din municipiul Deva, ”capitala” administrativă a județului Hunedoara aveau ca opțiune coborârea de pe șoseaua de mare viteză fie la Simeria, fie la Șoimuș, în ultimii ani administrația Devei, dar și diverși politicieni au făcut demersuri pentru a solicita Ministerului Transporturilor realizarea unui nod rutier de descărcare de pe A1 mai aproape de Deva, fiind recomandată în acest sens localitatea Sântuhalm.

Până acum, deși propunerea a fost lansată tuturor miniștrilor care au condus Ministerul Transporturilor de la punerea în folosință a tronsonului de autostradă Sebeș-Deva, în ciuda numeroaselor promisiuni, nu s-a concretizat nimic din această idee.

Deputatul liberal Lucian Heiuș anunță acum că, în sfârșit, nodul rutier de la Sântuhalm, cu descărcare de pe autostrada A1, se va realiza. ”Eforturile mele, ale primarului municipiului Deva, Florin Oancea și ale doamnei senator, Carmen Hărău, au fost încununate de succes. Vom avea nod rutier la Sântuhalm de pe autostrada A1. Acest lucru va ajuta în dezvoltarea localităților Deva și Hunedoara”, a declarat deputatul Lucian Heiuș.