Muzeul Civilizației Dacice și Romane a redeschis doar obiectivele în aer liber

Home Reportaj Muzeul Civilizației Dacice și Romane a redeschis doar obiectivele în aer liber
Muzeul Civilizației Dacice și Romane a redeschis doar obiectivele în aer liber

Cu toate că, potrivit măsurilor de relaxare anunțate de autoritățile guvernamentale, permit redeschiderea muzeelor, începând cu data de 15 mai 2020, în județul Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane a decis să acționeze prudent și să își redeschidă, gradual, punctele de vizitare.

Astfel, primele obiective ale MCDR care sunt au fost redeschise și care sunt accesibile publicului sunt: Situl Arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa și Complexul de Monumente Ţebea.

SITUL ARHEOLOGIC ULPIA TRAIANA SARMIZEGETUSA este descis zilnic, între orele 9.00-20.00.
Prețul biletului este de 4,00 lei pentru elevi, studenți, pensionari și persoane adulte cu handicap mediu și ușor, respectiv de 14,00 lei pentru adulți. Copiii cu handicap precum și persoanele care îi însoțește beneficiază de gratuitate. Similar, persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat, precum și persoanele care le însoțesc beneficiază de gratuitate.

COMPLEXUL DE MONUMENTE ȚEBEA este deschis de marți până duminică, între orele 10.00-18.00. Prețul biletului este de 2,00 lei pentru elevi, studenți, pensionari și persoane adulte cu handicap mediu și ușor, respectiv de 10,00 lei pentru adulți. Și aici, pentru persoanele cu handicap și însoțitorii acestora, accesul este gratuit.

Conducerea MCDR Deva menționează că, pentru protejarea sănătății angajaților instituției și a publicului vizitator, celelalte spații expoziționale ale instituției, se vor redeschide în funcție de reglementările legale ce vor apărea, dar mai ales ținând cont de evoluția epidemiologică Covid 19, la nivel local și național.