Primăria Lupeni dorește să aceseze fonduri europene pentru dotarea secției ATI de la Spitalul Municipal

Home Stiri la zi Primăria Lupeni dorește să aceseze fonduri europene pentru dotarea secției ATI de la Spitalul Municipal
Primăria Lupeni dorește să aceseze fonduri europene pentru dotarea secției ATI de la Spitalul Municipal

Dotarea cu echipamente medicale necesare desfășurării activităților specifice în cadrul Spitalului Municipal Lupeni a fost, în ultimii ani, o constantă a preocupărilor administrației publice locale în parteneriat cu echipa managerială de la această unitate medicală. Iar grație proiectelor accesate de municipalitate au fost făcuți și câțiva pași semnificativi în această direcție.

Acum, în contextul pandemiei COVID-19, având în vedere și faptul că la Spitalul Municipal Lupeni, care a fost declarat spital suport COVID, medicii au avut pe de o parte rezultate notabile în tratarea unor cazuri de îmbolnăvire cu acest virus, iar pe de altă parte cerințele corpului medical au vizat și necesitatea extinderii și dotării Secției de ATI, reprezentanții municipalității au decis să acționeze și în această direcție. Astfel, potrivit informațiilor prezentate de primarul Lucian Resmeriță, administrația locală de la Lupeni a urcat în sistemul MySmis de gestionare a programelor europene disponibile acum și pentru acest domeniu de activitate, un proiect care are ca obiectiv tocmai extinderea și dotarea cu aparatură specifică a Secției de ATI de la Spitalul Municipal Lupeni.

”Proiectul are o valoare de 16.471.000 lei, cu acești bani vor fi achiziționate echipamente medicale performante pentru dotarea Secției A.T.I. a Spitalului Municipal Lupeni, echipamente necesare medicilor în lupta împotriva noului coronavirus, dar și ulterior, pentru tratarea altor situații medicale care impun utilizarea aparaturii medicale în sprijinul medicilor. Pentru că în contextul pandemiei de coronavirus a fost deschisă această axă specială de finanțare, am decis să acționăm în așa fel încât să utilizăm și noi această oportunitate de finanțare din fonduri europene a spitalelor angrenate în lupa anti-covid”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.