Un pui de babuin este vedeta grădinii zoologice din Hunedoara

Home Reportaj Un pui de babuin este vedeta grădinii zoologice din Hunedoara
Un pui de babuin este vedeta grădinii zoologice din Hunedoara

Un pui de babuin este vedeta grădinii zoologice din Hunedoara, care și-a redeschis porțile pentru public începând cu data de 19 mai 2020. Potrivit îngrijitorilor, puiul de babuin născut în urmă cu un an în captivitate, este rod al iubirii dintre babuinul hunedorean Gusti și Maia, adusă la de la grădina zoologică din Tg. Mureș. După ce s-a născut, în urma votului popular, puiul de pavian cu mantie a primit numele de Ina Babuina.

Copiii, care sunt cei mai importanți vizitatori ai Grădinii zoologice de la Hunedoara, singurul zoo din județul nostru, mai pot întâlni aici peste 120 de animale din 20 de specii. Tot aici există o mulțime de rase de porumbei: satineți, rolleri, rotați, în total, peste 40 de porumbei care mai de care mai frumoși, precum și fazanul auriu.

Grădina Zoologică de la Hunedoara este deschisă de marți până duminică între orele 10:00 – 19:00, iar ultima intrare se face la ora 18:30. Lunea, grădina este închisă. În contextul pandemiei cu coronavirus, administratorii au luat și o serie de măsuri speciale de igienă. La intrarea în incinta grădinii este pus la dispoziția vizitatorilor un covoraș îmbibat în soluție dezinfectantă precum și dezinfectant pentru mâini pe care toți vizitatorii trebuie să le utilizeze. De asemenea, potrivit dispozițiilor din legea privind derularea stării de alertă, locul de joacă din incinta grădinii zoologice rămâne deocamdată închis.

Prețul unui bilet de intrare la zoo este la Hunedoara de 2 lei pentru elevi și studenți, 3 lei pentru pensionari și 5 lei pentru adulți. Grădina zoologică are și un bilet pentru familie, la prețul de 10 lei, care permite intrarea a doi adulți împreună cu copiii lor.