Bulevardul Mihai Viteazu din Vulcan devine, pentru o zi, ”Bulevardul copiilor”

Home Stiri la zi Bulevardul Mihai Viteazu din Vulcan devine, pentru o zi, ”Bulevardul copiilor”
Bulevardul Mihai Viteazu din Vulcan devine, pentru o zi, ”Bulevardul copiilor”

Pentru că în acest an copiii nu se pot bucura de o zi de 1 Iunie așa cum erau obișnuiți la Vulcan, cu spectacole, concursuri și joacă cât cuprinde, autoritățile locale de la Vulcan au decis să le pună la dispozițiile copiilor din această localitate a Văii Jiului toată zona centrală a orașului.

Astfel, luni, 1 Iunie 2020 bulevardul Mihai Viteazu din Vulcan va fi închis circulației autovehiculelor și va fi pus la dispoziția exclusiv a copiilor pentru plimbări cu familia, pentru ture cu bicicleta, tricicleta, trotineta sau rolele. În acest scop, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile a transmis deja poliției locale și poliției municipale dispoziția prin care Bulevardul Mihai Viteazu din Vulcan devine, preț de o zi, pe 1 Iunie, ”Bulevardul copiilor”.

”1 Iunie este ziua pe care toți copiii mici și mari o așteaptă ca pe o mare bucurie. Și într-adevăr, la Vulcan, în fiecare an, această zi a fost sărbătorită foarte frumos din inițiativa Primăriei și a Consiliului Local, în colaborare cu unitățile de învățământ și societatea civilă. În 2020, adaptându-ne noului mod de socializare și cunoscând cât de mare este dorința copiilor să fie liberi, afară, să alerge, să se joace, îi invităm mâine pe bulevardul Mihai Viteazu, care va fi în totalitate al lor. Pentru plimbare pe jos, cu trotineta, bicicleta, tricicleta sau rolele. Doresc fiecărui copil din Vulcan să fie sănătos, să se bucure de copilărie și să își asculte părinții și educatorii, pentru o dezvoltare și o educație armonioasă. La mulți ani tuturor copiilor”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Acesta precizează însă că, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, anul acesta nu vor fi organizate și întreceri sportive destinate copiilor și nu vor fi aduse pe bulevard nici aparate de joacă pentru copii.